Antena 3 CNN Politică Emil Boc: Vom reduce contribuţiile de asigurări sociale în 2011

Emil Boc: Vom reduce contribuţiile de asigurări sociale în 2011

Emil Boc: Vom reduce contribuţiile de asigurări sociale în 2011
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Feb 2011   •   21:49

Premierul Emil Boc a declarat, joi, în cadrul unei emisiuni la postul naţional de televiziune, că angajatorii care utilizează un număr mare de lucrători fără forme legale ar urma să fie pedepsiţi cu închisoare de la 1 la 2 ani, potrivit proiectului Codului muncii pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea.

Mai mult decât atât, potrivit declaraţiilor primului-ministru, amenzile pentru cei care utilizează munca la negru se vor tripla, a precizat şeful Guvernului.

"Am triplat amenzile pentru cei care lucrează cu munca la negru şi am detaliat prevederea sancţiunii penale pentru cei care peste un anumit număr de angajaţi la negru ar utiliza această formă ilegală, mergând cu amendă penală sau închisoarea de la 1 la 2 ani', a explicat Boc, la postul public de televiziune.

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Codul Muncii săptămâna viitoare

În cadrul aceleiaşi apariţii, prim-ministrul a anunţat că guvernul îşi va angaja răspunderea săptămâna viitoare pe Codul Muncii.

''Am aşteptat avizul de la Consiliul Economic şi Social şi de la Consiliul Legislativ. În urma şedinţei de guvern de ieri am dat practic o formă finală codului, urmând ca în procedura parlamentară să discutăm şi chiar să acceptăm amendamente ale parlamentarilor. (...) Astăzi a avut loc CES, aşteptăm avizul şi săptămâna viitoare Guvernul îşi va angaja răspunderea pe Codul muncii''

Vom reduce cu siguranţă contribuţiile de asigurări sociale în 2011

Boc a adăugat, în paralel cu explicaţiile cu privire la noul Cod al Muncii, că Guvernul are ca obiectiv principal şi reducerea contribuţiilor de asigurări sociale în 2011, obiectiv care va fi, cu siguranţă, atins.

Acesta a motivat amânarea acestei măsuri prin sitruaţia extrem de gravă în care se afla România în momentul în care această coaliţie a preluat conducerea.

×
Subiecte în articol: Boc Emil Boc codul muncii
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close