Antena 3 CNN Politică FDGR: Klaus Iohannis ar putea demisiona de la conducerea Forumului Germanilor pentru o funcţie în PNL

FDGR: Klaus Iohannis ar putea demisiona de la conducerea Forumului Germanilor pentru o funcţie în PNL

FDGR: Klaus Iohannis ar putea demisiona de la conducerea Forumului Germanilor pentru o funcţie în PNL
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Feb 2013   •   17:14

Singurul parlamentar al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), deputatul Ovidiu Ganţ, a declarat miercuri, că va fi o pierdere pentru FDGR dacă Iohannis va renunţa la funcţia de preşedinte al Forumului, în favoarea unei funcţii în conducerea PNL.

De asemenea, Ganţ a spus că se aşteaptă ca prezenţa lui Klaus Iohannis în PNL să aducă beneficii nu doar Sibiului, ci şi FDGR şi minorităţii germane.

"Sigur că este o pierdere faptul că nu va mai fi preşedinte al FDGR. Nu mai poate fi preşedinte FDGR, dacă va fi cooptat în conducerea PNL. Se încheie cea mai fructuoasă perioadă din istoria FDGR. Prin prezenţa lui la un nivel politic înalt, într-un important partid politic din România, va aduce beneficii nu numai Sibiului, ci şi Forumului German. (...) Preşedinţia lui Iohannis a fost cea mai benefică din istoria FDGR. Din aprilie 2002, au fost 11 ani glorioşi pentru FDGR cu Klaus Iohannis la conducere", a spus Ovidiu Ganţ, potrivit Agerpres.

El ia în calcul ca Iohannis să fie cooptat în conducerea PNL, fapt care ar duce la demisia sa din funcţia de preşedinte al FDGR. Dacă Iohannis va renunţa la şefia FDGR este de aşteptat să o facă în următoarele zile, astfel încât la începutul lui martie, la Sibiu, să fie ales noul preşedinte al Forumului.

Ovidiu Ganţ a anunţat că el nu va candida pentru preşedinţia FDGR în locul lui Iohannis, dar că "este o persoană care ar putea să-i succeadă", dar "nu fac numele public".

Deputatul a precizat că este "singurul din FDGR cu care s-a consultat Klaus Iohannis" înainte de a se înscrie în PNL.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, nu exclude ca pe viitor să deţină funcţia de prim-ministru, poziţie pentru care l-ar susţine din nou şi liderul PNL Crin Antonescu, în opinia căruia edilul ar fi bun şi de preşedinte al României.

Miercuri, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat că se înscrie în PNL. "Începând de astăzi sunt membru al PNL. Am luat hotărârea să devin membru PNL în urma invitaţiei exprimată de domnul preşedinte Crin Antonescu", a declarat Klaus Iohannis.

Antonescu, despre posibilitatea includerii lui Iohannis în conducerea PNL: Nu aş vrea să ratăm ocazia













×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close