x close

Florin Cîțu este noul premier desemnat. Anunțul făcut de Dacian Cioloș

de D.G.    |    26 Feb 2020   •   22:29
Florin Cîțu este noul premier desemnat. Anunțul făcut de Dacian Cioloș Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, afirmă că pentru partidul său alegerile anticipate rămân o prioritate.

„Pentru noi, anticipatele rămân o prioritate. O spunem de mult timp, am venit și cu soluții. Dar, ca să se întâmple, trebuie tratate și pregătite cu responsabilitate de toată clasa politică. Pasul următor e o reformă profundă și rapidă. Constituția e insuficient echipată pentru astfel de crize politice.

Am spus-o și o repetăm: ne trebuie o reformă constituțională pentru clarificarea rolului fiecărui actor al statului. Altfel, România rămâne prinsă între partidele vechi care fie se înțeleg, fie se joacă de-a guvernarea, cu bugetul, administrația și justiția și, când nu se mai înțeleg, intrăm în crize politice îndelungate. Și stagnăm ca țară”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, miercuri seara, pe Florin Cîțu premier. Decizia a fost luată în urma consultărilor pe care șeful statului le-a avut cu liderii partidelor parlamentare.

Decizia șefului statului a fost luată după patru ore de consultări cu partidele politice.

Florin Cîțu trebuie să vină cu un program de guvernare şi cu o echipă de miniştri. Parlamentul are 15 zile termen să audieze miniştrii propuşi şi să dea vot de învestitură.

Florin Cîțu este ministrul al Finanțelor în guvernul Orban, demis prin moțiune de cenzură.

"După consultări, acum, am decis deja să fac o desemnare pentru a mișca lucrurile încât să nu ne blocăm politic. Așadar, am decis să desemnez pentru poziția de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîțu, actualmente ministru al Finanțelor Publice, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt în fața Parlamentului cu o echipă guvernamentală și un program de guvernare", a spus Klaus Iohannis.

Citeşte mai multe despre:

florin citu premier desemnat
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati