Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu: "Sporurile din sistemul bugetar se dau după ureche. Vor dispărea. Să scrii la calculator nu este condiție vătămătoare"

Florin Cîțu: "Sporurile din sistemul bugetar se dau după ureche. Vor dispărea. Să scrii la calculator nu este condiție vătămătoare"

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că a terminat analiza privind sporurile din sistemul bugetar, si va prezenta public, in perioada urmatoare, modificarile pe care le face in legea salarizarii unitare in acest an. Cea mai importanta modificare este sa faci legatura intre performanta si venit.

Florin Cîțu: "Sporurile din sistemul bugetar se dau după ureche. Vor dispărea. Să scrii la calculator nu este condiție vătămătoare"
de Georgiana Adam    |    03 Feb 2021   •   16:50

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, după ședința de Guvern, plănuiește tăierea sporurilor bugetarilor după ce a descoperit sporuri despre care nici nu știa că există. „Nu voi renunța”, a precizat premierul.

„Am descoperit sporururi despre care nu stiam că există. Cea mai importantă modificare este să faci legătura între perfomanță și venit. Sporurile azi sunt date după ureche. Vom introduce criterii de performanță. Sporurile le vom lega de performanță”, a declarat premierul.

Florin Cîțu: Vor dispărea anumite sporuri pentru condiții vătămătoare

„Condițiile vătămătoare sunt lucruri pe care noi le facem zi de zi...să scrii la un calculator nu mai este condiție vătămătoare. Vor dispărea. Anul acesta vom începe cu o limitare și de anul viitor vom așeza lucrurile.

Sporurile sunt bune, dar doar atunci când sunt legate de criterii de performanțe.  Nu când stau în pixul managerului și sunt date fără niciun criteriu, date la fiecare fără să respectăm nicio normă. (...) Cheltuielile de personal s-au dublat. Trebuie să reașezăm economia României”, a declarat Cîțu.

Întrebat despre salariile de la Autoritatea Națională Rutieră, după ce presa a scris despre salariile de acolo, premierul a precizat că că trebuie redus numărul persoanelor aflate în consiliile de administrație.

„Reforma va include și sistemul de salarizare. Ar trebui să reducem numărul celor din consilile de administrație. Eu am vrut să reduc salariile la CEC și EximBank când am fost ministru al Finanțelor și am fost blocat de sistem. Nu renunț”, a mai declarat Florin Cîțu.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close