Antena 3 CNN Politică Ședința de guvern s-a încheiat. Florin Iordache a demisionat din funcția de ministru al Justiției

Ședința de guvern s-a încheiat. Florin Iordache a demisionat din funcția de ministru al Justiției

Ședința de guvern s-a încheiat. Florin Iordache a demisionat din funcția de ministru al Justiției
09 Feb 2017   •   11:20

14:45 - Florin Iordache a demisionat din funcția de ministru al Justiției. Iordache a explicat joi, la finalul ședinței de Guvern, că a decis să demisioneze, la presiunea opiniei publice.

"De când am venit la Ministerul Justiției, mi-am propus și am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente și destul de sensibile. Așa cum ați văzut, toate inițiativele asumate sunt legale și constituționale. Proiectele propuse au fost în dezbatere publică organizată de Minister și acum în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia", a explicat Florin Iordache.

Conform surselor Antena 3, un alt ministru va asigura interimatul, dar nu premierul Sorin Grindeanu.

----------------------------

14:16 - Ședința de Guvern a început. Ministrul Justiției Florin Iordache este prezent la ședință. Presa nu are acces în ședința de guvern.

----------------------------

11:20 - Conform surselor Antena 3, o întâlnire între premierul Sorin Grindeanu și ministrul Justiției Florin Iordache va avea loc înainte de ședința de guvern de joi, programată pentru ora 14:00. La ore 13:30 va avea loc întâlnirea celor doi.

----------------------------

10:00 - Ministrul Justiției Florin Iordache a plecat de la Minister, fără să facă alte declarații.

----------------------------

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a ajuns joi dimineață la Ministerul Justiției. Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, anterior, că a luat o decizie în privința acestuia, dar că o va comunica, cel mai probabil, joi.

"Voi discuta cu premierul astăzi și vă voi anunța decizia", a spus Iordache presei, la intrarea în minister.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri că o decizie referitoare la ministrul Justiţiei, Florin Iordache, va fi luată miercuri seară sau joi.

„O să am discuție cu dânsul în seara asta sau mâine dimineață. Mâine, după ședința de Guvern, o să vă anunț ce decizie am luat”, a spus Sorin Grindeanu.

"Este un Guvern (...) politic, dar există momente în care fiecare dintre noi trebuie să luăm decizii. Am avut discuții cu liderii politici. Liderii politici și-au spus — (...) unii dintre ei — punctul de vedere. (...) Această primă discuție pe care o aștept din partea domnului Iordache, de data asta mai mult și pe ceea ce s-a întâmplat prin decizia Curții Constituționale și pe ceea ce se va întâmpla și mâine, dar nu schimbă în niciun fel decizia", a precizat premierul.

 

„Decizia mea e luată”, a adăugat premierul, miercuri, la Parlament, după ce moţiunea de cenzură a fost respinsă.

Articol în curs de actualizare.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close