Antena 3 Politică Florin Iordache: Creşterile semnificative, de la alocaţii până la pensii, nu pot fi aplicate dacă nu avem un buget

Florin Iordache: Creşterile semnificative, de la alocaţii până la pensii, nu pot fi aplicate dacă nu avem un buget

06 Mar 2019   •   16:21
Florin Iordache: Creşterile semnificative, de la alocaţii până la pensii, nu pot fi aplicate dacă nu avem un buget
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3

Creşterile "semnificative" de alocaţii şi pensii nu pot fi aplicate atâta timp cât nu există un buget aprobat, a declarat, miercuri, social-democratul Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

"Consecinţele practice sunt că nu se adoptă bugetul şi cu fiecare zi de întârziere autorităţile locale sunt obligate să se încadreze în acel 8% din anul trecut. Creşterile semnificative, de la alocaţii până la pensii, atâta timp cât nu avem un buget, nu pot fi aplicate. În fiecare zi de întârziere cei care nu primesc fie alocaţii, fie pensii, fie salarii, să se uite spre Cotroceni şi spre preşedintele Iohannis", a afirmat Iordache.

Citește și: CCR a respins sesizarea lui Iohannis privind bugetul de stat

Întrebat dacă vor fi probleme cu plata pensiilor şi a salariilor, el a răspuns: "Nu, eu discutam de creşteri. Sunt anumite creşteri prevăzute în buget şi toate aceste creşteri, fie că discutăm de autorităţi, fie de alocaţii, sunt cuprinse în capitol distinct în buget şi atâta timp cât nu avem un buget promulgat toate aceste creşteri pe care noi le-am anunţat nu pot fi aplicabile".

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că va retrimite Parlamentului spre reexaminare legea bugetului de stat pe anul 2019. 

Citește și: Liviu Dragnea: Alocațiile vor crește când Iohannis promulgă bugetul


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close