x close

Fratele lui Orban, consilierul lui Iohannis la Cotroceni. Leonard Orban câştigă de două ori mai mult decât Premierul

08 Iun 2020   •   09:28
Fratele lui Orban, consilierul lui Iohannis la Cotroceni. Leonard Orban câştigă de două ori mai mult decât Premierul Hepta

Fratele mai mare al premierului, Leonard Orban, este din 2015 consilier al președintelui Klaus Iohannis, la palatul Cotroceni.

Mai mare cu doi ani decât premierul României, leonard orban a fost, printe altele, negociator șef al României cu Uniunea Europeană în 2004-2005, dar și ministru al Afacerilor Europene, în cele trei guverne care s-au succedat cu rapiditate în acea perioadă, scrie Wowbiz.

În ianuarie 2007, Leonard Orban a devenit primul comisar român. Între ianuarie 2007 şi februarie 2010 a îndeplinit funcţia de membru al Comisiei Europene, responsabil pentru domeniul multilingvismului. În perioada 2010 - septembrie 2011, Leonard Orban a fost Consilier prezidenţial pentru Afaceri europene în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Între septembrie 2011 şi decembrie 2012, a fost ministrul Afacerilor europene, responsabil cu domeniul afacerilor europene şi al fondurilor europene. Este autor a numeroase articole şi studii publicate atât în presa românească, cât şi în cea internaţională, privind afacerile europene şi domeniul multilingvismului. În 2002 a fost decorat cu Ordinul „Steaua României" în grad de Cavaler, pentru contribuţia adusă la aderarea României la NATO.

Parteneri
Parteneri
sati