Antena 3 CNN Politică Gabriel Leș, BIOGRAFIE. Cine este ministrul propus al Apărării Naționale

Gabriel Leș, BIOGRAFIE. Cine este ministrul propus al Apărării Naționale

Gabriel Leș, BIOGRAFIE. Cine este ministrul propus al Apărării Naționale
Sursa foto: Foto: Facebook / Gabriel Les
03 Ian 2017   •   15:29

Gabriel Leș, BIOGRAFIE. Senatorul PSD Gabriel Benjamin Leș a fost desemnat ministru al Apărării Naționale în viitorul Guvern Grindeanu.

În vârstă de 40 de ani, Gabriel Benjamin Leș a deținut mai multe funcții până în pezent: consilier local, viceprimar al municipiului Satu Mare, subprefect, director executiv APIA şi până de curând secretar de stat în Departamentul de Armamente din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, fiind numit în anul 2015 de către premierul de la acea dată, Victor Ponta.

Gabriel Leș, BIOGRAFIE. Gabriel Leş este licenţiat în Economie, specializarea Marketing la Universitatea de Vest Timişoara şi deţine un masterat în „Managementul financiar contabil şi juridic al firmei".

În 2007 a obţinut un certificat de absolvire a Programului de perfecţionare „Achiziţii publice, concesiuni, contracte", curs urmat în cadrul Institutului Naţional de Administraţie. În 2009, a absolvit Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici. Totodată, acesta este specializat în „Securitate şi bună guvernare", calificare obţinută în 2016, în cadrul Colegiului Naţional de Apărare.

În urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie, Gabriel Leş a devenit senator, fiind din 22.12.2016 secretarul Comisiei pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Gabriel Leş, s-a implicat activ în administraţia publică sătmăreană încă din anul 2000 când a fost ales consilier local, iar apoi în 2004 a devenit viceprimarul municipiului reşedinţă de judeţ.

În 2009 acesta a ocupat funcţia de subprefect al judeţului Satu Mare, iar din 2 decembrie 2013 şi până în octombrie 2015, Gabriel Leş a deţinut funcţia de director executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură – APIA Satu Mare. Calităţile sale profesionale şi manageriale l-au recomandat pentru o altă funcţie deţinută un an de zile, aceea de secretar de stat în Departamentul de Armamente din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. 

Seriozitatea şi curajul cu care s-a implicat în rezolvarea problemelor sătmărenilor, în mod special ale fermierilor din judeţ de-a lungul anilor, prin prisma funcţiilor pe care le-a ocupat, îl recomandă să fie reprezentantul alegătorilor în noul ciclu legislativ al României. Pentru a putea rămâne şi pe mai departe în slujba sătmărenilor, aceştia trebuie să se prezinte duminică, 11 decembrie la secţiile de votare şi să-i acorde votul de încredere.

×
Parteneri
El este Marius, unul din cei patru bărbaţi care au murit în explozia de la Călimăneşti
x close