Antena 3 Politică Gabriela Firea, după vizita la Centrul pentru refugiați din orașul Voluntari: "Poveștile lor sunt zdrobitoare"

Gabriela Firea, după vizita la Centrul pentru refugiați din orașul Voluntari: "Poveștile lor sunt zdrobitoare"

de Claudia Popovici    |    09 Mai 2022   •   16:39
Gabriela Firea, după vizita la Centrul pentru refugiați din orașul Voluntari: "Poveștile lor sunt zdrobitoare"
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a vizitat astăzi Centrul pentru refugiați din orașul Voluntari. De la începutul războiului, aproape 4.000 de persoane, jumătate fiind copii, au primit găzduire și îngrijire aici.

Război în Ucraina, ziua 75. Ruşii au aniversat 77 de ani de la victoria asupra nazismului cu obișnuita paradă din Piaţa Roşie la care a asistat şi preşedintele Vladimir Putin. În discursul pe care l-a ţinut cu această ocazie, liderul de la Kremlin a vorbit din nou despre operațiunea militară specială din Ucraina ca despre o necesitate în faţa amenințărilor occidentale.

Între timp, mii de refugiați care au fugit din calea războiului îşi găsesc  adăpost în ţările vecine Ucrainei. De la începutul războiului, aproape 4.000 de persoane au trecut prin centrele pentru refugiați din Voluntari, acolo unde ministrul Familiei Gabriela Firea a fost astăzi în vizită. Iată concluziile.

"Am vizitat, astăzi, împreună cu Evelyn Regner, vicepreședinte al Parlamentului European, și europarlamentarul Victor Negrescu, președinte PES Activist România, Centrul pentru refugiați din orașul Voluntari. Criza umanitară cauzată de conflictul armat neprovocat din Ucraina este fără margini.

Milioane de oameni și-au părăsit casele și au plecat unde au văzut cu ochii. Țările europene vecine Ucrainei le-au oferit protecție și un acoperiș deasupra capului.

Poveștile ucrainenilor refugiați în România sunt zdrobitoare. Cei mai mulți dintre ei nu știu dacă își vor mai găsi în viață frații, tații și bunicii rămași la război. Doar la acest centru din Voluntari primesc găzduire și îngrijire sute de refugiați ucraineni, jumătate fiind copii.

Mulți dintre refugiați sunt în trecere prin România, având ca destinație finală Germania, Franta, Canada etc. Chiar și-așa, ei trebuie ajutați în aceste momente grele.

De la începutul războiului, aproape 4.000 de persoane au trecut prin centrele pentru refugiați din Voluntari.

La vizită a fost prezentă Simona Neculae, prefectul județului Ilfov, alături de o delegație a Primăriei Orașului Voluntari", a scris Gabriela Firea, ministrul Familiei, pe pagina sa de socializare. 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close