Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului: "Lumea nu poate și nu are voie să uite ororile"

Gabriela Firea, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului: "Lumea nu poate și nu are voie să uite ororile"

Întreaga lume marchează astăzi Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustul, o tragedie mondială pentru care cuvintele nu sunt suficient de puternice, spune ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Gabriela Firea, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului: "Lumea nu poate și nu are voie să uite ororile"
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
de Mia Lungu    |    27 Ian 2023   •   11:03

"Treceau zilnic prin faţa barăcii umbre, oameni care luau drumul morţii", spunea Irina Berenstein, supravieţuitoare Auschwitz, amintește Gabriela Firea.

"Întreaga lume marchează astăzi Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustul, o tragedie mondială pentru care cuvintele nu sunt suficient de puternice.

Lumea nu poate și nu are voie să uite ororile Holocaustului, pentru ca o pagină de istorie care ne cutremură doar la auzul acestui cuvânt să nu se mai poată repeta niciodată. Holocaustul a însemnat moartea a 11 milioane de oameni, dintre care 6 milioane de evrei.

Astăzi se împlinesc 78 de ani de când a fost eliberat lagărul nazist Auschwitz-Birkenau, cel mai sângeros loc de exterminare, unde au pierit 1 milion de suflete.

Doar puțini supraviețuitori ai ororilor din lagăre mai sunt în viață. Ei și-au dedicat existența reamintirii tragediilor la care au fost martori, pentru ca generațiile următoare să nu uite niciodată ce a făcut ura din oameni.

Elie Wiesel, supraviețuitor al Holocaustului și laureat al premiului Nobel pentru pace spunea că “să uiți, să taci, să fii indiferent la cele din jurul tău, sunt unele din cele mai mari păcate”.

Dumnezeu să odihnească sufletele milioanelor de oameni care au murit în chinuri inimaginabile!", a transmis ministrul Familiei, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Ultimul supraviețuitor al holocaustului din București, mărturii cutremurătoare: "Zile întregi rodeam la o piele de cal crud"

“Treceau zilnic prin faţa barăcii umbre, oameni care luau drumul morţii” (Irina Berenstein – supravieţuitoare...

Posted by Gabriela Firea on Thursday, January 26, 2023

×
Parteneri
Horoscop 30 martie 2023. Leii sunt încrezători, Fecioarele găsesc pacea
x close