Antena 3 CNN Politică Guvernanţii nu mai ţin cont de grevă şi se pregătesc de rotativă

Guvernanţii nu mai ţin cont de grevă şi se pregătesc de rotativă

Politicienii nu mai ţin cont de grevă şi se pregătesc de rotativă. Nicolae Ciucă ar urma să îşi depună mandatul la sfârşitul săptămânii viitoare, asta deşi liderii coaliţiei au declarat că schimbările de la vârf se vor face după încetarea protestelor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iun 2023   •   12:07

Se pregăteşte rotativa şi va începe, potrivit unor surse surse politice liberale, la finalul săptămânii viitoare, când premierul Nicolae Ciucă ar urma să demisioneze, însă va face acest lucru doar după ce va avea o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, deşi în urmă cu o săptămână toţi cei trei lideri ai coaliţiei de guvernare spuneau că discuţiile politice vor fi reluate abia după ce se încheie greva din Educaţie.

Guvernul a venit între timp în faţa sindicatelor cu toate ofertele pe care le putea pune la dispoziţie.

În acelaşi timp, surse social-democrate susţin faptul că noul guvern ar trebui să primească votul Parlamentului până spre penultima săptămână din această sesiune parlamentară, ceea ce ar însemna undeva la jumătatea acestei luni.

Citeşte şi: Ligia Deca a anunțat ce se întâmplă cu anul școlar dacă protestele nu încetează: ”Nu vom mai putea să evităm!”

Dacă premierul Nicolae Ciucă demisioneză săptămâna viitoare, guvernul condus de Marcel Ciolacu ar putea fi învestit în jurul datei de 15 iunie.

Până atunci însă, vor mai fi negocieri politice, pentru că trebuie decisă şi soarta celor de la UDMR şi cum surse social-democrate susţin faptul că PSD îşi doreşte ca UDMR să rămână în guvern, trebuie văzut dacă liderii coaliţiei vor reuşi să renegocieze ministerele sau ar putea fi nevoiţi să respecte protocolul dacă nu ajung la o înţelegere. 

Klaus Iohannis: "Rotaţia se va face! Nu există niciun fel de complicaţie şi problemă"

Președintele Klaus Iohannis a dat asigurări, joi că rotativa guvernamentală „se va face” și a subliniat că nu există „niciun fel de complicație” în interiorul coaliției de guvernare.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre preluarea funcției de premier: "Sunt foarte pregătit"

"Se va face! Nu există niciun fel de complicație și problemă în interiorul coaliției și vă spun aceste lucruri fiindcă am discutat cu ei. Rotația se va produce,dar toți au înțeles că nu se poate face în același timp negocierea acestei greve, care se dovedește a fi foarte dificilă din multe motive, și rotația, în același timp.

Clasa politică a înțeles solicitările dascălilor, guvernul a înțeles, coaliția a înțeles. Repet, ceea ce au cerut – act normativ publicat în Monitorul Oficial - s-a dat. Iar negocierile politice pentru rotație se vor finaliza cât de curând și se va trece la treabă”, a spus Klaus Iohannis
 

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close