Antena 3 CNN Politică Hrebenciuc: Sunt la dispoziţia procurorilor. A fost decizia mea să demisionez din Parlament

Hrebenciuc: Sunt la dispoziţia procurorilor. A fost decizia mea să demisionez din Parlament

Hrebenciuc: Sunt la dispoziţia procurorilor. A fost decizia mea să demisionez din Parlament
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Oct 2014   •   11:15

Social-democratul Viorel Hrebenciuc a declarat, marţi, că decizia de a demisiona din Parlament este una personală şi a precizat că este la dispoziţia procurorilor.

 
"Nu am vorbit cu nimeni, este propria mea decizie, este decizia mea personală (de a demisiona din Parlament - n.r.).
 
Sunt la dispozitia procurorilor şi acum, că nu am imunitate", a declarat, marţi, Viorel Hrebenciuc, după depunerea demisiei sale din Cameră.
 
Întrebat dacă va pleca şi din PSD, Hrebenciuc a negat. "Din partid, nu", a adăugat Hrebenciuc.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării sale preventive în două dosare, a demisionat, marţi dimineaţă, din Parlament, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. 

În dosarul retrocedărilor ilegale, Hrebenciuc este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite

Potrivit procurorilor, pe 17 octombrie, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, membru al Comitetului Executiv Naţional al partidului şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, i-ar fi cerut senatorului Dan Şova să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse, pentru a evita ca o eventuală condamnare a deputatului să fie pusă în executare.

Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis lui Şova, în schimbul intervenţiilor sale, că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidaţi.

×
Subiecte în articol: Viorel Hrebenciuc
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close