Antena 3 Politică INSCOP: Ponta și Iohannis, primii în clasamentul intenției de vot pentru prezidențiale

INSCOP: Ponta și Iohannis, primii în clasamentul intenției de vot pentru prezidențiale

14 Iul 2014   •   10:26
INSCOP: Ponta și Iohannis, primii în clasamentul intenției de vot pentru prezidențiale

Premierul Victor Ponta și președintele PNL, Klaus Iohannis, ocupă primele poziții în clasamentul intenției de vot pentru alegerile prezidențiale, la care s-ar prezenta 65,9% din cetățenii cu drept de vot, relevă un sondaj INSCOP citat de AGERPRES.

Potrivit sondajului, 48,6% dintre români susțin că se vor prezenta în mod sigur la vot, în timp ce 17,3% afirmă că probabil vor merge la vot. În schimb, 6,4% dintre respondenți afirmă că sigur nu se vor prezenta, 7,9% spun că probabil nu se vor prezenta la vot, 15,9% încă nu s-au hotărât și 3,8% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

În ceea ce privește propunerile de candidați ai partidelor politice, 66,1% dintre respondenți îl preferă drept candidat din partea Partidului Național Liberal pe Klaus Iohannis, în timp ce Crin Antonescu ar fi preferat de 33,9% dintre respondenți. Victor Ponta conduce în ceea ce privește candidatul preferat din partea Alianței PSD-UNPR-PC cu 62,9% dintre preferințe, comparativ cu Mircea Geoană, care ar fi preferat de 37,1% dintre respondenți.

Raportat la opțiunile celor care declară că vor merge sigur la vot sau probabil vor merge la vot la alegerile prezidențiale (65,9%), Klaus Iohannis ar fi preferat drept candidat al PNL de 67,1% dintre alegători, în timp ce Crin Antonescu de 32,9%. Victor Ponta ar fi preferat drept candidat al Alianței PSD-UNPR-PC de 65,9% dintre cei care merg la vot iar Mircea Geoană — de 34,1%.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close