Antena 3 CNN Politică INSCOP: Ponta și Iohannis, primii în clasamentul intenției de vot pentru prezidențiale

INSCOP: Ponta și Iohannis, primii în clasamentul intenției de vot pentru prezidențiale

INSCOP: Ponta și Iohannis, primii în clasamentul intenției de vot pentru prezidențiale
14 Iul 2014   •   10:26

Premierul Victor Ponta și președintele PNL, Klaus Iohannis, ocupă primele poziții în clasamentul intenției de vot pentru alegerile prezidențiale, la care s-ar prezenta 65,9% din cetățenii cu drept de vot, relevă un sondaj INSCOP citat de AGERPRES.

Potrivit sondajului, 48,6% dintre români susțin că se vor prezenta în mod sigur la vot, în timp ce 17,3% afirmă că probabil vor merge la vot. În schimb, 6,4% dintre respondenți afirmă că sigur nu se vor prezenta, 7,9% spun că probabil nu se vor prezenta la vot, 15,9% încă nu s-au hotărât și 3,8% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

În ceea ce privește propunerile de candidați ai partidelor politice, 66,1% dintre respondenți îl preferă drept candidat din partea Partidului Național Liberal pe Klaus Iohannis, în timp ce Crin Antonescu ar fi preferat de 33,9% dintre respondenți. Victor Ponta conduce în ceea ce privește candidatul preferat din partea Alianței PSD-UNPR-PC cu 62,9% dintre preferințe, comparativ cu Mircea Geoană, care ar fi preferat de 37,1% dintre respondenți.

Raportat la opțiunile celor care declară că vor merge sigur la vot sau probabil vor merge la vot la alegerile prezidențiale (65,9%), Klaus Iohannis ar fi preferat drept candidat al PNL de 67,1% dintre alegători, în timp ce Crin Antonescu de 32,9%. Victor Ponta ar fi preferat drept candidat al Alianței PSD-UNPR-PC de 65,9% dintre cei care merg la vot iar Mircea Geoană — de 34,1%.

×
Subiecte în articol: politica Klaus Iohannis
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close