Antena 3 CNN Politică Ioan Chelaru, noul preşedinte al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei

Ioan Chelaru, noul preşedinte al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei

Ioan Chelaru, noul preşedinte al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Mar 2015   •   14:58

Vicepreşedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, a fost ales, luni, în unanimitate, în funcţia de preşedinte al Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei, informează Agerpres.

 
"Sper să avem o colaborarea bună. Am început lucrările Comisiei sub un spectru pe care eu aş vrea să-l cred de bun augur, acela al consensului politic. Nu cred că o viitoare revizuire a Constituţiei, un proiect pe care noi îl propunem, dar care nu întruneşte consensul politic, poate fi un proiect extrem de serios şi viabil pentru societatea românească. Nu uitaţi că cele două treimi trebuie obţinute şi în Senat, şi în Camera Deputaţilor, dar şi în referendum, după noua lege a referendumului", a susţinut Ioan Chelaru.
 
Vicepreşedinţii acestei Comisii comune rămân Mate Andras (UDMR), Valeria Schelean (PNL), Daniel Fenechiu (PP-DD), Bogdan Ciucă (PC), iar secretari ai Comisiei sunt Florin Iordache (PSD) şi Varujan Pambuccian (grup Minorităţi naţionale).
 
Reprezentanta PNL în Biroul Permanent al Comisiei comune, Valeria Schelean, a ţinut să precizeze că parlamentarii liberali din Comisia comună l-au votat pe Ioan Chelaru ca preşedinte, pentru a se respecta principiul simetriei în desemnarea preşedinţilor de Comisii comune ale Parlamentului.
 
"Votul a fost în unanimitate pentru desemnarea domnului Ioan Chelaru în calitatea de preşedinte al aceste Comisii, dat fiind faptul că domnul Voicu, colegul nostru de la PNL, a preluat preşedinţia Comisiei de Cod electoral. Astfel, toţi colegii din PNL, membri ai acestei Comisii, au votat în favoarea domnului Chelaru. În ce priveşte Biroul Comisiei, componenţa a fost păstrată", a precizat aceasta.

×
Subiecte în articol: Constitutie
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close