Antena 3 CNN Politică Iohannis a făcut plângere penală la DNA împotriva lui Liviu Dragnea. Şeful PNL în acuză pe vicepremier de abuz în serviciu

Iohannis a făcut plângere penală la DNA împotriva lui Liviu Dragnea. Şeful PNL în acuză pe vicepremier de abuz în serviciu

Iohannis a făcut plângere penală la DNA împotriva lui Liviu Dragnea. Şeful PNL în acuză pe vicepremier de abuz în serviciu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Sep 2014   •   10:58

Klaus Iohannis a depus o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Liviu Dragnea

Liderul PNL îl acuză pe vicepremier de abuz în serviciu şi reclamă iniţierea ordonanţei de urgenţă care permite migraţia politică a aleşilor locali.

Iohannis spune că demersul aduce "vătămări tuturor candidaţilor la alegerile prezidenţiale". 
 
Luna trecută, Liviu Dragnea a iniţiat o ordonanţă de urgenţă, adoptată ulterior, prin care primarii şi consilierii pot să îşi schimbe partidul în termen de 45 de zile fără să îşi piardă mandatul. 

Ordonanţa care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, pe 28 august, de Guvern.
 
Premierul Victor Ponta a declarat că îşi asumă OUG privind migraţia primarilor, el precizând că termenul în care aleşii locali îşi pot alege partidul va fi de 45 de zile, şi nu de 10 zile, cum era iniţial.
 
Odată cu intrarea în vigoare la 1 septembrie, aleşii locali vor putea opta pentru un partid până la jumătatea lunii octombrie, cu două săptămâni înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să nu aprobe ordonanţa care modifică legea aleşilor locali, considerând că este neconstituţional ca primarilor să li se permită să îşi aleagă partidul din care fac parte, cu mai puţin de 12 luni înaintea alegerilor prezidenţiale. 

Ambasada Statelor Unite ale Americii se declară îngrijorată faţă de ordonanţa guvernului referitoare la migraţia primarilor.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Klaus Iohannis
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close