Antena 3 CNN Politică Iohannis contestă în instanţă amenda de la CNCD: Decizia este una profund politică

Iohannis contestă în instanţă amenda de la CNCD: Decizia este una profund politică

Președintele Klaus Iohannis va contesta în instanţă amenda de 5.000 de lei primită de la Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a anunţat, miercuri, Administraţia Prezidenţială.

Iohannis contestă în instanţă amenda de la CNCD: Decizia este una profund politică
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    20 Mai 2020   •   14:17

"Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă", se arată în mesajul instituţiei.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a anunțat luni un val de sancțiuni și avertismente contravenționale în 18 cauze sesizate instituției.

Printre persoanele amendate este și președintele Klaus Iohannis, sancționat cu 5000 de lei pentru declarațiile despre maghiari și fostul președinte Traian Băsescu pentru o serie de afirmații despre romi.

 

Din comunicatul CNCD

"Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor în data de 20 mai 2020, a adoptat următoarele hotărâri:

Afirmația domnului Klaus Werner Iohannis: "Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD). Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei față de Klaus Werner Iohannis. Constatarea a fost 6-1, amendă 5-1".

×
Subiecte în articol: amenda Klaus Iohannis
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close