Iohannis şi-a prezentat programul pentru alegerile prezidenţiale la Palatul Parlamentului

de M.T.    |    29 Sep 2014   •   21:22
Iohannis şi-a prezentat programul pentru alegerile prezidenţiale la Palatul Parlamentului

Klaus Iohannis, candidatul ACL la preşedinţia României, şi-a prezentat programul pentru alegeri, în cadrul eveniment desfăşurat luni la Palatul Parlamentului.

Programul lui Iohannis pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie se intitulează "România lucrului bine făcut".

La eveniment, al cărui moderator a fost Emil Hurezeanu, au participat parlamentari ai PNL şi PDL, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai ambasadelor de la Bucureşti, dar şi simpatizanţi ai ACL.

Programul candidatului ACL are 78 de pagini şi este împărţit în două capitole mari: „Un proiect pentru viitorii 10 ani - România lucrului bine făcut” şi „11 teme majore de dezbatere şi consens naţional”.

„Eu cred că ceea ce ni se potriveşte este tocmai filosofia lucrului bine făcut. Vine din trecutul nostru, din ceea ce am construit ca naţiune de-a lungul timpului. Există părţi din moştenirea noastră istorică şi culturală care sunt expresia «lucrului bine făcut» şi cu care ne mândrim”, a spus Iohannis.

„De ce România lucrului bine făcut este o viziune prezidenţială? Pentru că preşedintele este cel care poate imprima o direcţie naţiunii”, a adăugat liderul liberal.

Klaus Iohannis a vorbit despre independenţa justiţiei, statul de drept, parteneriatul strategic cu SUA şi apartenenţa la UE, dar şi despre educaţie, sănătate şi sistemul de pensii.

De asemenea, el a abordat tema legată de continuarea procesului de revizuire a Constituţiei, descentralizare şi regionalizare, precum şi reformarea sistemului electoral şi de finanţare a partidelor.

Parteneri
x close