Antena 3 Politică Iohannis şi cele şase case "dobândite din meditaţii". Misterul averii se adânceşte

Iohannis şi cele şase case "dobândite din meditaţii". Misterul averii se adânceşte

de O.P.    |    27 Aug 2014   •   06:12

Explicaţiile lui Klaus Iohannis în privinţa averii sale adâncesc şi mai mult misterul proprietăţilor pe care le deţine. Primarul are şase case în Sibiu, locuinţe pe care spune că le-a cumpărat din banii de meditaţii şi, pentru că nu are copii, şi-a permis să investească în imobiliare.

De cîte ori a fost întrebat despre casele sale, Iohannis a oferit explicaţii diferite. Numai că de-a lungul timpului, unele dintre case au făcut obiectul unor acţiuni în instanţă pentru că nu ar fi fost dobândite tocmai legal.

Deşi susţine că nu a avut afaceri, Klaus Iohannis a reuşit din 1989, când s-a angajat profesor de fizică la Colegiul Bruckental din Sibiu şi până în 1999 când era inspector şcolar general adjunct să cumpere o casă cu o suprafaţă de 377 de metri pătraţi, un apartament de 166 de metri pătraţi şi un altul de 84 de metri pătraţi.

Gustul pentru imobiliare l-a prins în 1989, la scurt timp după căsătorie, când, spune el, a cumpărat primul apartament din darul de la nuntă.

Iohannis susţine că a putut să pună bani de-o parte pentru că nu a avut alte griji.

Social democraţii susţin că prezidenţiabilul ACL trebuie să lămurească neconcordanţele legate de averea lui.

Două dintre achiziţii i-ar fi adus lui Klaus Iohannis şi probleme în justiţie. Este vorba despre un imobil aflat în centrul Sibiului, pe strada Nicolae Bălcescu 29 şi un altul de pe strada General Magheru nr. 35, care a fost pierdut în instanţă în 2004.


×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close