Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu: Marcel Ciolacu a creat toate premisele ca să nu mai rămână nimeni din PSD

Ion Cristoiu: Marcel Ciolacu a creat toate premisele ca să nu mai rămână nimeni din PSD

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, riscă să fie boicotat la congresul din 21 martie dacă nu rezolvă problema baronilor locali care vor să ajungă în conducerea partidului sau să rămână singur dacă insistă ca membrii cu probleme penale să nu acceadă la funcții, este concluzia la care a ajuns analistul Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu: Marcel Ciolacu a creat toate premisele ca să nu mai rămână nimeni din PSD
Sursa foto: Antena 3
07 Mar 2020   •   09:07

Jurnalistul a afirmat, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că amânarea Congresului, programat inițial în 29 februarie, a avut drept cauză pretențiile baronilor locali de a se regăsi în echipa lui Marcel Ciolacu, până acum singurul candidat la șefia PSD.

“Înaintea acestui congres, asupra domnului Ciolacu au venit băieții, baronii, pentru că și-au dat seama că ei nu pot să facă o moțiune, am înțeles. (...) De atunci au amânat congresul sub pretextul dat de coronavirus, domnul Ciolacu a impus la ședința asta informală să nu fie niciun baron local, într-un fel bine pentru că poate unii din ei erau cu probleme, dar problema este că din surse știu că nu s-a rezolvat (...) Domnul Ciolacu le-a zis că vor fi și baronii, șefii de organizație, vor fi în Comitetul Politic Executiv, deci acolo lucrurile încă nu sunt rezolvate pentru că ne putem confrunta cu o boicotare a congresului”, a declarat analistul politic.

Ion Cristoiu spune că Marcel Ciolacu are deja echipa lui cu care va candida la congres și nu vrea să mai primească și pe alții, fiind deja vreo 30 de lideri locali care vor să i se alăture.

„Pe de o parte domnul Ciolacu care nu vrea în ruptul capului, nici nu are cum, vă spun, că sunt vreo 30 care vor, nu au unde, iar el are echipa lui, nu știu, președinte, vicepreședinte, secretar general, conducerea centrală, da? În conducerea asta centrală vor să intre și alții”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu a avertizat că planul lui Marcel Ciolacu de a interzice membrilor PSD cu probleme penale să candideze la alegeri sau să acceadă la funcții este catastrofal.

“Acest film cu Partidul Social Democrat care vrea să fie pur, să nu mai aibă corupți și lume penală, l-am mai văzut, l-am văzut, dacă nu mă înșel, în guvernarea Ponta, sub conducerea lui Ponta și este catastrofal dintr-un simplu motiv, în momentul în care anunți oficial că oricine are probleme penale, e foarte importantă această precizare, una este să fii condamnat, gata, după părerea mea nici nu ai ce căuta în politică și alta este conceptul de penal pe care domnul Ciolacu și-l însușește de la domnul Klaus Iohannis, care este aiurea și anume că penal e cel împotriva căruia începi o investigație, este totalmente aiurea și din punct de vedere juridic”, a explicat analistul politic.

Ion Cristoiu a atras atenția că președintele Klaus Iohannis este cel care a introdus în viața politică eticheta de “penal” oricărei persoane convocate la DNA și DIICOT, iar dacă Marcel Ciolacu va proceda la fel, atunci va decima PSD.

“Klaus Iohannis a introdus în viața politică românească un lucru foarte periculos, la care și el va fi victimă, că nu va mai fi șef, și anume orice om convocat la DNA sau la DIICOT, nu la instanță, convocat deja, adică subiect de anchetă penală, el este considerat penal, trebuie să se auto-suspende, numai că eu sper că domnul Ciolacu își dă seama că dacă vrei să decimezi PSD acum, declanșeze anchete, da? Ca o concluzie, domnul Marcel Ciolacu a creat toate premisele ca să nu mai rămână nimeni din PSD, inclusiv el, pentru că băieții s-au prins: . Oricum, eu știu de o listă de 10 inși. Se pare că va veni rândul și domnului Cuc, îi cheamă”, a dezvăluit jurnalistul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu Klaus Iohannis
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close