Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu, scenariu-bombă: Pe cine vrea Iohannis șef al PSD

Ion Cristoiu, scenariu-bombă: Pe cine vrea Iohannis șef al PSD

Jurnalistul Ion Cristoiu a lansat, luni, un scenariu-bombă privind viitorul președinte al Partidului Social Democrat.

Ion Cristoiu, scenariu-bombă: Pe cine vrea Iohannis șef al PSD
25 Mai 2020   •   23:00

Reproducem interviul acordat de Ion Cristoiu pentru Marius Tucă Show:

Cum vedeti evoluţia stării politice a României în perioada 1 iunie-1 decembrie?

Ion Cristoiu: E limpede că deja virusul a ieşit din capul oamenilor. Chestia cu virusul nu mai ţine. Asistăm la ora actuală la un conflict uriaş între restricţii şi relaxarea omului. Iohannis sau Orban e cel care frânează.

Marius Tucă: Eu cred că Iohannis.

Ion Cristoiu: Acum se vede incapacitatea guvernului de a administra orice. Ei nu etapizează, ei nu pot prevedea nici cu 2 minute înainte. Lui Orban i s-a dat un pom deja plantat şi el nu s-a enervat. Până în toamnă, Iohannis şi băieţii se vor strădui să îl răstoarne pe Ciolacu şi să îl înlocuiască cu persoanalităţi gen Olguţa Vasilescu sau Codrin Ştefănescu. Are nevoie de un PSD agresiv.

Aurescu a spus că Ungaria a trimis ajutoare în Transilvania pe motive etnice.

Marius Tucă: Aurescu este pus acolo să continue această temă cu Ardealul, că Victor Orban chiar vrea să fure Ardealul. Partidul care ar fi trebui să fie cel mai vocal în această perioadă de pandemie ar fi trebuit să fie USR. E clar că Nicuşor Dan este pa.

Ion Cristoiu: Este limpede că PNL şi Iohannis au renunţat la majoritatea de 40-45%. La ora actuală sunt în căutarea unei coaliţii de guvernare.

Marius Tucă: Ei cu tot ce adună acum abia ajung la 40%. Ar trebui să se facă o radicalizare a USR. Credeţi că USR nu are capacitatea să devină un partid mai agresiv?

Ion Cristoiu: Nu poate Dan Barna. El e un om de treabă. Dan Barna a fost înghesuit în coltul extremist, el nu este cu adevărat extremist. Barna nu poate fi nici de stânga, nici de dreapta.

Marius Tucă: USR nu a fost lăsat să iasă în perioada pandemiei pentru că ar fi luat foarte mult de la PNL.

Ion Cristoiu: În PSD, toţi îl invocă acum pe Dragnea. Klaus Iohannis a câştigat alegerile în urma urii pentru Dragnea. Gruparea care se pregăteşte îi reprosează lui Ciolacu că nu îl suspendă pe Iohannis. Iohannis este scos din minţi că Ciolacu nu îl scoate din minţi.

Marius Tucă: În ceea ce priveşte guvernul Orban?

Ion Cristoiu: Dacă guvernul Orban nu cade şi preşedintele să îl pună tot pe Orban, e un guvern care şi-a pierdut suflul. Nu înţeleg de nu îl schimbă.

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close