Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis amână anunţul în privinţa desemnării premierului - surse

Klaus Iohannis amână anunţul în privinţa desemnării premierului - surse

Klaus Iohannis amână anunţul în privinţa desemnării premierului - surse
29 Dec 2016   •   15:48

Preşedintele Klaus Iohannis consideră propunerea de nominalizare pentru funcţia de premier a PSD-ALDE - Sorin Grindeanu - mai bună decât Sevil Shhaideh, afirmă surse din Administraţia Prezidenţială, citate de Agerpres.

Potrivit acestora, şeful statului nu va anunţa în cursul zilei de astăzi decizia privind desemnarea primului ministru, cel mai probabil Guvernul urmând să fie învestit în luna ianuarie.

Sursele au mai susţinut că relaţia preşedintelui Iohannis cu viitorul premier va fi una de coabitare.

În ceea ce priveşte motivul pentru respingerea nominalizării iniţiale a PSD-ALDE - Sevil Shhaideh - ca premier, sursele citate au arătat că acestea au constat în "raţiuni geostrategice" şi nu au fost respectate procedurile de partid.

Totodată, au adăugat sursele citate, şeful statului i-a anunţat pe liderii celor două partide, printr-o scrisoare, de refuzul său, concomitent cu anunţul de la Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis a avut joi, în jurul ore 12.00, o întrevedere cu Sorin Grindeanu, propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier.

Întâlnirea a durat aproximativ o jumătate de oră, timp în care Sorin Grindeanu i-a prezentat şefului statului programul de guvernare al PSD, mai precis cum vor fi implementate măsurile pregătite pentru perioada viitoare de social-democraţi.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu Klaus Iohannis
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close