Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, primele declarații după decizia CCR privind a doua desemnare a lui Orban ca premier

Klaus Iohannis, primele declarații după decizia CCR privind a doua desemnare a lui Orban ca premier

Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă la ora 18.00, în ziua în care magistrații Curții Constituționale au constatat că există un conflict juridic de natură constituţională între Preşedintele României şi Parlament, pe tema nominalizării lui Ludovic Orban în funcția de premier.

Klaus Iohannis, primele declarații după decizia CCR privind a doua desemnare a lui Orban ca premier
Sursa foto: Foto: presidency.ro
24 Feb 2020   •   15:40

Ce-a de-a doua nominalizare a lui Orban în funcția de premier a venit la scurt timp după ce acesta a fost demis de Parlament prin moțiune de cenzură.

Decizia magistraților a fost luată cu majoritate de voturi, respectiv 7-2.

În urma acestei decizii a Curţii, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să convoace partidele la consultări şi să facă o nouă nominalizare de premier.

Curtea Constituţională a discutat sesizarea conflictului între preşedintele Klaus Iohannis şi Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcţia de premier.

După ce Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură, președintele Klaus Iohannis a decis să-l desemneze, din nou, pe Ludovic Orban pentru Palatul Victoria.

Sesizarea a fost făcut de Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, şi Titus Corlăţean, preşedinte interimar al Senatului și a fost analizată de CCR în aceeaşi zi în care Guvernul Orban II cere un vot de respingere pentru cabinetul său.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close