Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: "Nu există nicio gaură în buget. Nu vor exista tăieri de salarii şi nici concedieri"

Klaus Iohannis: "Nu există nicio gaură în buget. Nu vor exista tăieri de salarii şi nici concedieri"

Klaus Iohannis, preşedintele României, a anunţat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că situaţia economică a României este bună şi că nu vor exista tăieri de salarii. "Cât mai am un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii", a declarat Klaus Iohannis.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2023   •   13:21

Klaus Iohannis a declarat că nu există o "gaură bugetară", însă la construirea bugetului pe 2023 a existat o "oarecare supraevaluare a capacității de colectare".

"Este o discuție în spațiul public care a luat-o într-o directe complet greșuită. Situația economică a României e bună. Avem creștere economică. Avem dezvoltare cu toate că suntem în mijlocul mai multor crize. În același timp, România dispune de oportunități imense de a obține bani europeni. Când s-au negociat fondurile europene și pentru PNRR am fost la Bruxelles unde am negociat. E o oportunitate imensă și treaba guvernului e să creeze cadrul ca acești bani să fie atrași. Se pare că atunci când s-a construit bugetul pe 2023 a existat o oarecare supraevaluare a capacității de colectare. (...) Nu există nicio gaură și nicio perspectivă criză. Fiscul trebuie să se miște un pic mai bine, dar trebuie corectată și partea de cheltuieli. Nu e nevoie de tăieri. Atâta vreme cât voi avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii", a precizat Klaus Iohannis.

Preşedintele a adăugat că ideea sa și a coaliției nu e ca România să intre într-un scenariu de austeritate.

"S-a dovedit că austeritatea nu e o soluție. În consecință, nu vor exista tăieri de salarii. Eu vreau ca românii să o ducă mai bine. Oricine spune altceva e în eroare. Ultimul lucru pe care mi-l doresc acum, în prag de sărbători, să-și facă românii griji că vor fi dați afară sau li se vor tăia salariile”, a încheiat șeful statului.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre comasarea alegerilor din 2024: "Ne-am afla permanent într-o competiție electorală, cu certuri la televizor"

"Administrația Prezidențială se va încadra în prevederile bugetare care au fost aprobate prin legea bugetului. Sunt complet împotriva unor tăieri alandala. Eu personal sunt de mult în administrație, am văzut tot felul de măsuri aladala, cu tăieri de salarii, cu tăieri pe cheltuieli curente, toate prost gândite", a mai declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a explicat că își dorește "un plan judicios, făcut cu cap, adică tăiem de acolo de unde se poate tăia fără a pune ceva în dificultate".

"Deci să nu vă așteptați să agreez sau să salut tăieri care se fac așa, din pix, din biroul unui ministru. Nu așa trebuie să se lucreze și nu suntem în situația de a face niște tăieri senzaționale și în niciun caz nu suntem în situația de a face tăieri din banii românilor", încheie șeful statului.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close