Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis se vede candidatul PNL potrivit pentru Cotroceni

Klaus Iohannis se vede candidatul PNL potrivit pentru Cotroceni

Klaus Iohannis se vede candidatul PNL potrivit pentru Cotroceni
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Iun 2014   •   08:36

Klaus Iohannis este convins că el va reprezenta alegerea PNL pentru candidatura la Palatul Cotroceni. Preşedintele interimar al partidului nu exclude însă şi varianta în care un alt liberal să fie mai bine clasat în sondaje şi să fie nominalizat.

De asemenea, ar mai fi în cărţi şi Cătălin Predoiu, fostul ministru al Justiţiei, în cazul în care se realizează alianţa dintre PNL şi PDL. 

 
"Eu cred că în momentul în care se află PNL şi dreapta românească acum este nevoie de un candidat (...) care este şi cunoscut, şi relativ bine profilat, care să aibă o încredere rezonabilă din partea electoratului şi care să fie dispus să se implice în lupta politică. Este posibil ca eu să fiu acest candidat. Am discutat cu colegii din partid acest aspect nou, fiindcă este o situaţie nouă cu care ne confruntam şi, de comun acord, am ajuns la concluzia că aş fi o soluţie", a spus Kalus Iohannis.
 
O posibilă fuziune cu PDL nu este văzută cu ochi buni de alţi lideri liberali care se tem că dreapta românească va fi pusă astfel la dispoziţia lui Traian Băsescu în totalitate. 
 
Klaus Iohannis a negat însă cu vehemenţă că în spatele fuziunii cu PDL ar fi mâna lui Traian Băsescu. Acesta a declarat recent că liberalii nici nu au luat în discuţie o eventuală propunere de premier din partea PNL-PDL. 
 

×
Subiecte în articol: alegeri prezidentiale Klaus Iohannis
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close