Antena 3 CNN Politică Lester Brown: Guvernul român pare să fie neobişnuit de incompetent faţă de problemele ţării - VIDEO

Lester Brown: Guvernul român pare să fie neobişnuit de incompetent faţă de problemele ţării - VIDEO

Lester Brown: Guvernul român pare să fie neobişnuit de incompetent faţă de problemele ţării - VIDEO
17 Mai 2010   •   22:55

?Guvernul român pare să fie neobişnuit de incompetent faţă de problemele României dar şi faţă de cele ale lumii?, a declarat omul de ştiinţă american Lester Brown, luni, la Sinteza Zilei.

Lester Brown este autorul mai multor cărţi pe probleme de mediu şi fondatorul unor organizaţii nonguvernamentale, cu acelaşi domeniu de activitate.

Brown nu a vorbit doar despre problemele economice ale României ci şi despre cele cu care se confruntă întreaga planetă. Astfel, el consideră că un eventual conflict (război) nu este principala ameninţare la adresa lumii ci foametea, schimbările climaterice, lipsa apei şi creşterea numărului populaţiei.

Lester Brown, despre guvernul român


?Noi considerăm şi acum că ameninţarea principală este războiul. De fapt, creşterea populaţiei, foametea şi schimbările climaterice sunt principalele probleme. Sunt atâtea miliarde de oameni care consumă mai mult. Grânele sunt transformate în petrol, resursele de apă sunt în scădere în ţări care au jumătate din populaţia lumii. Schimbările climatice: principalele râuri din Asia nu mai sunt susţinute de gheţarii care se topesc acum?, a declarat Brown la Sinteza Zilei.

Lester Brown consideră că viitorul întregii lumi va fi ameninţat de creşterea cererii de mâncare, de problemele ecologice, dar şi de scăderea resurselor de petrol şi apă.

?Daca vom continua aşa cum o facem acum vom avea probleme foarte grave. Mulţi dintre cei pe care-i cunoaştem sunt îngrijoraţi de viitor. Ne confruntăm cu deficite fiscale dar şi ecologice în lume: tăiem păduri, consumăm prea mult, pescuim prea mult. Hai să consumăm azi şi să nu ne gândim prea mult la ziua de mâine, pare a fi mentalitatea de azi?, a explicat Brown.

Lester Brown: Foametea şi schimbările climatice sunt principalele probleme ale lumii


Omul de ştiinţă american a subliniat faptul că ?avem o culme la consumul de apă şi de petrol?.

?Pentru petrol există înlocuitor dar pentru apă nu. Ambele ar putea scădea, şi asta va fi o lume diferită de cea pe care o cunoaştem. Cred că din ce în ce mai mult la asta se reduce totul. Numărul de state care dau greş în lume creşte de la un an la altul. Sunt multe state în lume în care guvernul nu mai poate oferi populaţiei securitatea şi hrană?, a mai spus Lester Brown.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close