Antena 3 CNN Politică Lista posibililor miniştri din Guvernul Ciucă. Surprize pe bandă rulantă în noul Cabinet

Lista posibililor miniştri din Guvernul Ciucă. Surprize pe bandă rulantă în noul Cabinet

Antena 3 a prezentat lista posibililor miniștri care ar putea face parte din noul Guvern al României, în cazul în care Nicolae Ciucă va fi numit premier. Iar surprizele nu sunt deloc puține.

Lista posibililor miniştri din Guvernul Ciucă. Surprize pe bandă rulantă în noul Cabinet
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Laura Dinu    |    21 Oct 2021   •   13:02

Ministerul Finanțelor - Dan Vîlceanu

Ministerul Transporturilor - Iulian Dumitrescu

Ministerul de Interne - Lucian Bode

Ministerul Muncii - Robert Sighiartău sau Raluca Turcan

Ministrul Fondurilor Europene - Cristian Bușoi sau Marcel Boloș

Ministerul Justiției- Cătălin Predoiu

Ministerul Apărării - Nicoleta Pauliuc sau Rareș Bogdan

Ministerul de Externe - Bogdan Aurescu

Ministerul Energiei - Virgil Popescu

Ministerul Agriculturii - UDMR

Ministerul Mediului - Tanczos Barna

Ministerul Sănătății - Nelu Tătaru

Ministerul Educației - Sorin Câmpeanu

Ministrul Culturii - UDMR

Ministrul Sportului - Eduard Novak

S-a decis ce funcție va ocupa Florin Cîțu, odată cu instalarea lui Nicolae Ciucă în funcția de premier

Florin Cîțu este cel care ar putea prelua șefia Senatului, ținând cont că acesta nu ar mai avea nicio funcție în noul Executiv. 

Florin Cîțu, după consultările de la Cotroceni: ”Am avut o propunere de premier pentru a debloca criza politică, pentru a avea un guvern cât mai rapid!”

”Știți foarte bine că românii trec printr-o criză politica dar si de sănătate. PNL astăzi a dat dovadă de maturitate si responsabilitate si s-a prezentat la consultările cu președintele cu o propunere de premier pentru a debloca criza politică, pentru a avea un guvern cât mai rapid și a putea să gestionam situația din Sănătate.

Partidul Național Liberal l-a propus pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, într-un guvern minoritar, alături de partenerii cu care am gestionat și până acum această situație, de la UDMR”, sunt primele declarații ale lui Florin Cîțu după consultările de la Cotroceni. 

”În acest moment mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor pentru a avea un guvern cât mai rapid, un guvern care să gestioneze aceasta situație. Așa cum am spus PNL e partidul care arata maturitate si responsabilitate și își asumă guvernarea în acest moment dificil prin care trece România.

Este o propunere pe care eu am făcut-o în Biroul Politic Național o propunere care venea tocmai pentru a debloca aceasta criză politică. Este mai important și am intrat în politică pentru români, vreau să facem politica pentru români și e mai important în acest moment să avem un guvern cu puteri depline.

Eu am făcut propunerea colegilor mei din Partidul Național Liberal, o propunere care a fost acceptat de Biroul Politic Național în unanimitate”, a mai spus Florin Cîțu.

×
Parteneri
60 de oameni, dintre care 14 copii, blocați la cabana lovită de avalanșă
x close