Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu este noua propunere de premier PSD-ALDE

Sorin Grindeanu este noua propunere de premier PSD-ALDE

Sorin Grindeanu este noua propunere de premier PSD-ALDE
Sursa foto: foto: pressalert.ro
28 Dec 2016   •   17:44

SORIN GRINDEANU PREMIER. Sorin Grindeanu este noua propunere de premier a PSD și ALDE pe care cele două partide o vor înainta președintelui Klaus Iohannis. Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Liviu Dragnea, într-o conferință de presă.

"Am avut o discuție adâncă, foarte aprinsă, în Comitetul Executiv Național, în care mi-am rugat colegii să-și spună punctul de vedere. Sigur că a fost un curent prin care ni se cerea să trecem la suspendarea președintelui. Avem o armă foarte puternică care este reprezentată de majoritatea parlamentară.

Nu suntem iresposabili în a face rău, în a tulbura această țară. Da, putem începe suspendarea chiar de mâine. Am discutat ce avem de făcut, să mergem la suspendare, să mergem cu varianta Sevil Shhaideh sau să mergem cu o altă propunere. Varianta cu Sevil Shhaideh eu asta am avut în minte până azi-noapte, până când mi-a spus, că exact după anunțul președintelui de ieri, a început să primească multe amenințări cu moartea. Și ea, și soțul ei. Le e frică să iasă din casă, un cetățean român, un foarte bun român. Mi-a spus că nu mai poate merge înainte în acest război pe care nu îl mai poate duce. Tot ce a apărut în presă sunt numai invenții. Faptul că demnitatea unui om a fost călcată în pcioare, iar siguranța unei familii a fost pusă în pericol. Cei care au declanșat această campanie vor plăti.

A trebuit să decidem dacă facem altă propunere. A venit ca propunerea din partea colegilor mei să fiu eu. Numai că eu am spus în campanie niște lucruri în mod cinstit, că nu vreau să forțez o lege despre care toată lumea spune că este neconstituțională.

Am găsit o soluție cu un coleg care este loial programului de guvernare și partidului, care nu merge la Palatul Victoria să-și creeze un pol de putere, nu că ar putea. Am discutat dacă noi sau ce alegere să facem între dorința firească generată de frustrare că am câștigat aceste alegeri și nu avem un guvern legitim."

În aceste condiții, am propus colegilor mei ca propunerea noastră să fie domnul Sorin Grindeanu. Din câte știu eu nu e agent Hamas, Hezbollah, poate e agent KGB, poate se descoperă că a omorât pe cineva. L-am rugat pe domnul Tăriceanu să vină aici și să-i trimitem în mod oficial președintelui care este propunerea noastră. Am fost întrebat dacă mergem la Cotroceni. Nu am înțeles cum trebuie să vină acea propunere. Să mergem acolo, la poartă și să vorbim cu SPP-ul, să o lăsăm că avem o propunere, dar nu știu cui să o lăsăm."

Eu am decis să separăm apele între Servicii și partid. Vreau să avem o colaborare instituțională, dar cinstită.

Eu sper că președintele nu va refuza. Am spus că facem un ultim demers politic. Dacă va refuza și această propunere, nu vom mai avea altă soluție (decât suspendarea, n.red.)

Nu am renunțat la ideea de fi premier. Vă spun foarte cinstit. Sorin Grindeanu nu merge acolo pentru o perioadă scurtă. Merge pentru un mandat de patru ani. Dacă el va putea gestiona acest program complex, eu nu voi iniția o discuție pentru ca el să plece de acolo. Dacă la un moment dat se va simți nevoia de o forță proaspătă, vom discuta. Colegii mei au spus să meargă pentru un mandat limitat. Eu nu sunt de acord cu așa ceva. Va avea sprijinul meu total.

Sorin Grindeanu, noul premier propus de PSD

"Le mulțumesc colegilor mei din CEx. E o mare responsabilitate pentru un program de guvernare pe care trebuie să-l punem în practică. Am avut o rugăminte față de colegii mei și de președintele PSD, Liviu Dragnea, de a-mi fi alături pentru a ajuta la implementarea acestuia. Declarația mea a fost că nu vreau să fiu în guvern. Dar eu sunt de 20 de ani în partid. Simt responsabilitate pe umerii. Nu am un dosar penal pe rol. Nici, nici (nici dosar, nici legături cu Serviciile secrete). L-am văzut o singură dată pe domnul Iohannis, acum o lună.

Eu nu voi face mișcări în Guvern și mișcări politice fără colegii mei. Împreună trebuie să decidem ce facem. Este o relație de subordonare, domnul Dragnea este președintele PSD."

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close