Antena 3 CNN Politică Lucian Bode a prezentat bilanțul MAI pentru 2020: Valoarea infracționalității a fost cea mai mică din ultimii 11 ani

Lucian Bode a prezentat bilanțul MAI pentru 2020: Valoarea infracționalității a fost cea mai mică din ultimii 11 ani

Ministrul de Interne Lucian Bode a prezentat marți bilanțul instituției pentru anul 2020. Acesta a precizat că angajații MAI au fost implicați în activități privind combaterea efectelor pandemiei dar și cele de gestionare a alegerilor sau sprijinul oferit comitetului pentru vaccinare.

Lucian Bode a prezentat bilanțul MAI pentru 2020: Valoarea infracționalității a fost cea mai mică din ultimii 11 ani
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    23 Mar 2021   •   14:09

„Angajații au avut o reacție promptă, echilibrată, integrată și unitară reușind să se adapteze la evoluția situației epidemiologice. Vorbim de o angrenare impresionantă de forțe care au avut ca scop limitarea efectlor devastatoare ale acestui inamic comun.

Această mobilizare arată că instituțiile statului funcționează la toate nivelurile de la decizie până la execuție. Ministerul Afacerilor Interne a avut în respensabilitate și gestionarea produselor achiziționate de ISU, acestea fiind distribuite către personalul medical și operativ.

MAI este parte comună a comitetului pentru vaccinare oferind sprijin pe toate palierele strategice.”, a declarat ministrul de Interne

În 2020 peste 70% dintre infracțiuni au fost constatate în flagrant, iar timpul de intervenție a fost mai scurt de 5 minute

„În ceea ce privește consolidarea gradului de siguranță, aș dori să trec pe scurt în revistă câteva dintre direcții. Au fost alocate resurse, înregistrându-se creșteri la numărul de patrule. Datorită unei prezențe mai active, peste 70% din infracțiuni au fost constatate în flagrant. Am constatat că pentru 75,5% din cazurile semnalate prin 112 s-a intervenit în mai puțin de 5 minute.

Infracționalitatea sesizată a scăzut, având cea mai mică valoare din ultimii 11 ani. Au scăzut numărul de accidente rutiere grave și scăderea numărului de infracțiuni în mediul rural. Am solicitat o analiză mai riguroasă în județele unde nu sunt rezultate așa bune.”, a declarat Lucian Bode.

Au fost confiscate bunuri de peste 290 de milioane de lei

„Au fost instituite măsuri asiguratorii în valoare de aproape 700 de milioane de lei în domeniul combaterii criminalității economico-financiare, iar strict pe evaziune fiscală valoarea bunurilor indisponibilizate a fost de peste 290 de milioane de lei.”, a mai declarat acesta.

×
Parteneri
Cutremur în România, astăzi, 4 Decembrie 2023
x close