Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, chemat de urgență la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis

Ludovic Orban, chemat de urgență la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis

Ludovic Orban, chemat de urgență la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis
25 Noi 2019   •   13:16

Premierul Ludovic Orban a fost chemat de urgență la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, luni după-amiază, unde, cel mai probabil, va fi discutat subiectul alegerilor anticipate.

Liberalii sunt în favoarea unor alegeri anticipate. Rareş Bogdan, unul dintre cei mai influenţi oameni din PNL, a afirmat că, cel mai probabil, anticipatele se vor organiza simultan cu alegerile locale de anul viitor.

Citește și: La Cotroceni se pregăteşte asaltul final împotriva PSD. Care e planul președintelui Klaus Iohannis

Varianta anticipatelor este susţinută şi de preşedintele PNL. Ludovic Orban a anunţat că vor începe negocieri în acest sens cu celelalte formaţiuni politice.

"Noi am arătat în condiţii extrem de dificile că am obţinut o majoritate parlamentară şi pentru îndepărtarea de la putere a PSD şi pentru învestirea Guvernului. Vom încerca şi în actualul Parlament să menţinem această majoritate care s-a manifestat la cele două voturi, dar ne vom pregăti cu toată seriozitatea pentru alegerile parlamentare când vor fi ele - fie anticipate, fie la termen", a declarat Orban presei la sediul PNL.

El a susţinut că această majoritate va fi consolidată prin dialog, respectarea înţelegerilor şi prin înaintarea unor proiecte legislative care să îi convingă şi pe parteneri.

Orban a mai afirmat că dacă vor putea fi organizate alegeri anticipate, acestea vor fi organizate. Întrebat dacă există un termen în care acestea ar trebui organizate, Orban a evitat un răspuns. 

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Mama fetiței de 12 ani găsită moartă sub canapea a fost eliberată
x close