Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, despre numirea lui Cîțu din nou în funcția de premier, dacă moțiunea va trece: ”Ar fi tupeu maxim”

Ludovic Orban, despre numirea lui Cîțu din nou în funcția de premier, dacă moțiunea va trece: ”Ar fi tupeu maxim”

Fostul lider PNL Ludovic Orban cataloghează drept „tupeu maxim” o eventuală desemnare a lui Florin Cîțu de către Klaus Iohannis în poziția de premier, dacă moțiunea de cenzură de mâine va trece și guvernul va fi demis.

Ludovic Orban, despre numirea lui Cîțu din nou în funcția de premier, dacă moțiunea va trece: ”Ar fi tupeu maxim”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    04 Oct 2021   •   14:48

„Ăsta ar fi tupeu maxim să vii tot cu Florin Cîțu”, spune Ludovic Orban despre varianta în care, dacă guvernul ar fi demis, președintele Klaus Iohannis să îl desemneze tot pe Florin Cîțu să formeze guvernul.

Orban a evitat să spună dacă ar vota un nou executiv condus de actualul lider PNL, Florin Cîțu.

„Eu nu cred că e posibil. E o ipoteză care nu stă în picioare”, adaugă Orban.

Orban apreciază că niciun parlamentar PNL nu va vota moțiunea de cenzură a PSD și susține că se va întâlni luni cu senatorii și deputații care l-au susținut la congresul PNL.

„Am în fiecare zi, în fiecare săptămână întâlniri cu colegii mei din parlament. După congres purtăm o discuție cu parlamentarii care au fost alături de mine, care au semnat apelul făcut înainte de congres să vedem ce e de făcut. (Discutăm despre - n.r.) situația politică, cum ne poziționăm, lucruri legate de viitorul politic al României, cum să ne implicăm în soluționarea crizei.”, a mai spus acesta, potrivit Mediafax.

Întrebat ce înseamnă ”construcția politică” pe care a declarat că ar vrea să o creeze în cazul în care va decide să părăseasă PNL, Ludovic Orban a evitat din nou să ofere o explicație și a declarat în schimb că dacă PNL nu va fi salvat, el vrea să salveze liberalismul:

„Fie încercăm să salvăm Partidul Național Liberal care este în momentul de față prăbușit în încrederea publică din cauza crizei politice, din cauza modului în care a fost guvernată țara, din cauza iresponsabilității deciziilor politice care au fost luate și care au dus pur și simplu la distrugerea coaliției de guvernare și la denaturarea rezultatului alegerilor în PNL.

Dacă nu putem să salvăm Partidul Național Liberal, evident că salvăm liberalismul din România.”
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close