Antena 3 CNN Politică Luptă pe moţiunea de cenzură: PNL va sprijini demersul PSD, dar vine cu propriul text la dezbateri

Luptă pe moţiunea de cenzură: PNL va sprijini demersul PSD, dar vine cu propriul text la dezbateri

Luptă pe moţiunea de cenzură: PNL va sprijini demersul PSD, dar vine cu propriul text la dezbateri
Sursa foto: Mihai Voicu
25 Mai 2010   •   12:47

Conducerea PNL a decis, marţi, să susţină prin vot moţiunea de cenzură care va fi iniţiată de PSD, cu amendamentul că parlamentarii liberalii vor prezenta în plen la dezbateri, propria lor viziune despre soluţiile anticriză. Noul purtător de cuvânt al PNL, Mihai Voicu a explicat că dacă în privinţa obiectivului principal, debarcarea Guvernului Boc, cele două formaţiuni politice din Opoziţie îl împărtăşesc, în ceea ce priveşte viziunea asupra soluţiilor anticriză de reducere a deficitului bugetar, punctul de vedere liberal nu coincide cu cel social-democrat.

?Din punct de vedere politic, obiectivele acestei moţiuni de cenzură (iniţiată de PSD - n.r.) sunt extrem de importante atât căderea Guvernului, cât şi respingerea măsurilor anunţate de preşedintele Traian Băsescu, şi din acest punct de vedere vom vota fără nicio ezitare această moţiune de cenzură", a susţinut Mihai Voicu.

Noul purtător de cuvânt al PNL a apreciat că "procedura angajării răspunderii poate fi combătută printr-un singur fel, printr-o moţiune de cenzură", iar "aritmetica parlamentară nu permite PNL să depună o astfel de moţiune de cenzură".

"Am luat act de faptul că PSD, prin consultarea sindicatelor, redactează un text care va fi depus sub forma unei moţiuni de cenzură şi aici aş dori să fac o precizare: obiectivul politic şi constituţional al unei moţiuni de cenzură este căderea Guvernului. În cazul specific al procedurii angajării răspunderii, aprobarea unei moţiuni de cenzură mai are un efect, acela al respingerii măsurilor angajate de Guvern prin această procedură", a mai subliniat Voicu.

Liberalul a arătat că şi "comisiile de specialitate ale PNL, coordonate de Varujan Vosganian, vor redacta un text care va fi prezentat de parlamentarii PNL în cursul dezbaterilor parlamentare pe această moţiune de cenzură" deaoarece "există cel puţin pe câteva puncte importante, în principal renunţarea la cota unică şi introducerea impozitului progresiv, precum şi creşterea taxelor şi impozitelor" în care PNL nu este de acord cu PSD.

?Vom vota moţiounea de cenzură, însă comisiile de specialitate ale PNL vor redacta un text care va fi prezentat în timpul dezbaterii moţiunii. Există câteva puncte importante precum renunţarea la cota unică şi introducerea impozitului progresiv şi creşterea taxelor şi impozitelor cu care nu suntem de acord? a explicat Voicu.

Antena 3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close