Antena 3 CNN Politică Mai mulţi parlamentari din PPDD şi PDL au demisionat din partide şi vor să formeze un grup în Parlament

Mai mulţi parlamentari din PPDD şi PDL au demisionat din partide şi vor să formeze un grup în Parlament

Mai mulţi parlamentari din PPDD şi PDL au demisionat din partide şi vor să formeze un grup în Parlament
de M.Z.    |    07 Iun 2013   •   10:31

În Parlamentul României a apărut o nouă structură politică, cea a mercenarilor. Organizaţi după modelul UNPR, parlamentari aparţinând grupurilor PPDD şi PDL au trecut în tabăra puterii sau au devenit, peste noapte, independenţi. O parte dintre aceşti noi independenţi vor să formeze un grup parlamentar, iar restul sunt dispuşi să îşi negocieze punctual votul.

 
În cele aproape şase luni de la alegerile parlamentare, 14 parlamentari de la PPDD şi şapte de la PDL au părăsit formaţiunile politice sub siglele cărora au fost aleşi. Trecuţi în barca USL sau declaraţi independenţi, deputaţii sunt gata să profite oricând de un context politic favorabil.
 
"Voi forma în perioada următoare un grup de independeti, împreună cu care vom decide ce votăm şi ce respingem în Camera Deputaţilor", a declarat Radu Popa, fost vice-preşedinte al PPDD.

Deputaţii vor deveni extrem de valoroşi în contextul unei potenţiale rupturi a USL. Atât social-democraţii, cât şi liberalii sunt gata să negocieze pentru a-şi asigura susţinerea lor.
 
"Eu sper ca noi, prin această formaţiune politică ce deţine 70% din Parlament, să nu fie nevoie să apelăm la serviciile unor grupuri externe. Dacă într-o anumită conjunctură va fi nevoie şi de votul lor, probabil că vom discuta cu ei", a spus Marian Neacşu, deputat PSD.
 
Alţi 12 parlamentari de la PDL ar aşteapta instrucţiuni de la Elena Udrea şi sunt gata să întoarcă armele împotriva Partidului Democrat Liberal, deşi reprezentanţii partidului au dezminţit această ipoteză.
 
"Dacă îşi vând cu adevărat calitatea de deputaţi, e puţin zis mercenari, e un cuvânt mult mai dur. Freu de presupus, la majoritatea care este astăzi, că un grup de 10-15 pot să influenţeze foarte mult o eventuală majoritate, decât în situaţia în care uUSL-ul se rupe şi atunci este o altă situaţie", a apreciat Mircea Toader, deputat PDL.
 
Dintre cei 21 de deputaţi care au părăsit grupurile parlamentare din care făceau parte la începutul mandatului, 10 au trecut de partea partidelor care formează Uniunea Social Liberală, iar restul activează ca deputaţi independenţi. Pentru a forma un grup al independenţilor, deputaţii au nevoie de 10 membri.

 

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close