Antena 3 CNN Politică Mandatul UDMR la întâlnirea lui Băsescu cu parlamentarii: Protejarea celor cu pensii mici

Mandatul UDMR la întâlnirea lui Băsescu cu parlamentarii: Protejarea celor cu pensii mici

Mandatul UDMR la întâlnirea lui Băsescu cu parlamentarii: Protejarea celor cu pensii mici
Sursa foto: Marko Bela
24 Mai 2010   •   16:18

Preşedintele Traian Băsescu se vede marţi la Parlamenta cu senatorii şi deputaţii actualei majorităţi guvernamentale pentru a-i convinge în legătură cu necesitatea susţinerii în legislativ a pachetului de măsuri pentru reducerea cheltuielilor promovat de Guvern. Parlamentarii Uniunii şi-au fixat însă obiectiv convingerea partenerilor de guvernare şi a şefului statului cu privire la necesitatea menţinerii pensiilor mici la nivelul actual prin scutirea lor de la reducerea de 15% preconizată.
"Cel mai important este că noi vrem să îi protejăm pe cei cu pensiile mici. Acesta este punctul cel mai sensibil pe care vrem să îl abordăm, vrem să discutăm acest lucru cu preşedintele", a declarat, luni, liderul Uniunii, Marko Bela.
Întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu este programată la ora 14.00, la Parlament, iar la aceasta vor lua parte toţi parlamentarii aleşi ai Uniunii.
"Intâlnirea este programată cu toţi senatorii şi deputaţii UDMR, de la ora 14.00, la Parlament. Preşedintele se va întâlni nu cu o delegaţie, ci cu toţi reprezentanţii UDMR în Parlament", a explicat Marko.
Preşedintele Traian Băsescu şi reprezentanţii partidelor care susţin Guvernul au convenit ca şeful statului să se întâlnească, marţi, cu grupurile parlamentare PDL, UDMR, independenţi şi minorităţi pentru a discuta despre scrisoarea de intenţie convenită cu FMI. Băsescu s-a întâlnit, joia trecută, la Palatul Cotroceni, cu premierul Emil Boc şi cu reprezentanţi ai partidelor din arcul guvernamental, prtintre aceştia aflându-se Marko Bela, Kelemen Hunor, Gabriel Oprea, Varujan Pambuccian.
"Pe fond, a fost o discuţie pe marginea scrisorii de intenţie, concluzia fiind susţinerea întregului arc guvernamental privind măsurile anunţate pentru punerea în aplicare a scrisorii de intenţie cu FMI", a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.
Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close