Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu despre certificatul verde: ”Este puțin cam târziu”

Marcel Ciolacu despre certificatul verde: ”Este puțin cam târziu”

Este prea târziu să mai introducem certificatul verde la locul de muncă, spune Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu despre certificatul verde: ”Este puțin cam târziu”
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Laura Dinu    |    05 Ian 2022   •   07:41

Liderul PSD a explicat în direct, în emisiunea Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv de la Antena 3, că trebuie gândite acum alte măsuri, cum ar fi limitarea numărului de călători în mijloacele de transport în comun. 

”Dacă nu încercăm să recâștigăm credibilitatea românilor în această problemă, nu vom reuși să depășim această pandemie. E clar că în transportul în comun se transmite cel mai ușor şi trebuie găsită o formă. Câte persoane să meargă într-un mijloc de transport în comun, să nu mai fie înghesuială”, spune Ciolacu.

”Nu cred că neapărat trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu”

În ce privește certificatul verde, Ciolacu afirmă că ”nu s-a mers cu un proiect de lege pentru că nu erau lucruri majore să diferențieze ordonanța de urgență care este în vigoare. Dar eu nu cred în certificatul verde ca un singur instrument, nu cred că neapărat trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu. Legea care este în Parlament - propusă de către Partidul Național Liberal - prevedea un singur articol: obligativitatea vaccinării medicilor. Noi nu am fost de acord.

În coaliție nu am ajuns la un consens în ceea ce privește certificatul verde cu alte măsuri decât sunt cele prinse în ordonanța de urgență. Categoric nici cu varianta PNL de a obligat medicii să se vaccineze nu am fost de acord”.

Cu privire la introducerea certificatului, liderul PSD a spus că i se pare „un pic cam târziu să vii cu măsuri printr-un act legislativ”.

”Cu toții ne-am săturat de această pandemie”

Întrebat dacă sunt disensiuni în coaliție pe marginea certificatului Stop-COVID, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a spus: 

"Domnul ministru Rafila a venit cu o nouă abordare, una științifică, una cu un fundament pe zona medicală și nu o abordare dură. Dacă nu încercăm să câștigăm credibilitatea românilor în această problemă nu vom reuși să depășim această pandemie.

Cu toții ne-am săturat de această pandemie, sunt aproape doi ani de zile de când vorbim. Este evident că va trebui să ne învățăm să trăim cu acest virus. Nu știu cât timp va dura, nu sunt specialist.

Domnul Rafila a venit cu o propunere legislativă Stop-COVID fundamentată științific, totul ca să încercăm să stopăm presiunea pe zona sanitară, mai ales pe zona ATI.

Nu s-a ajuns la forma cea mai bună. Există și discuții dacă este constituțional sau neconstituțional, dacă sunt eficiente sau neeficiente anumite măsuri, însă ele trebuiesc luate cel puțin în zona de transport în comun.

E clar că în transportul în comun se transmite cel mai ușor şi trebuie găsită o formă”, a mai spus Ciolacu la Antena 3. 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close