Antena 3 Politică Marcel Ciolacu, mesaj acid pe Facebook: ”Dar chiar nu vă crapă obrazul de rușine?!”

Marcel Ciolacu, mesaj acid pe Facebook: ”Dar chiar nu vă crapă obrazul de rușine?!”

de Silvia Țigănilă    |    09 Sep 2020   •   17:15
Marcel Ciolacu, mesaj acid pe Facebook: ”Dar chiar nu vă crapă obrazul de rușine?!”
Sursa foto: Agerpres

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți, pe Facebook, că PNL a atacat din nou la Curtea Constituțională legea privind dublarea alocațiilor pentru copii. ”Același Guvern incompetent care a făcut din deschiderea școlilor o mare bătaie de joc, se luptă acum pe toate căile să nu dubleze alocațiile copiilor!”, a scris Ciolacu.

Dar chiar nu vă crapă obrazul de rușine?!

Același Guvern incompetent care a făcut din deschiderea școlilor o mare bătaie de joc, se luptă acum pe toate căile să nu dubleze alocațiile copiilor!

Azi, peneliștii au contestat din nou la Curtea Constituțională legea votată de Parlament și promulgată de președintele Iohannis. Asta deși CCR le-a mai spus o dată că bat câmpii și că legea votată de PSD este perfect constituțională.

Iohannis trebuie să iasă astăzi și să justifice această nouă decizie aberantă a Guvernului său! Până când mai tolerează acest guvern care fură până și drepturile copiilor?!

Eu am un singur mesaj. Nu vă mai bateți joc de copii!

DUBLAȚI ALOCAȚIILE! Respectați legea!”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Muncii, anunț important despre plata alocațiilor pentru copii

Vă amintim că ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern prevedea o creştere de 20% de la 1 septembrie, iar următoarele creşteri să fie făcute de două ori pe an, până în 2022.

Legea prin care urmau să fie mărite alocaţiile a fost promulgată pe 14 ianuarie de preşedintele Klaus Iohannis. Alocaţiile trebuiau să fie dublate de la 150 de lei la 300 de lei, respectiv de la 300 la 600 de lei pentru copiii cu dizabilităţi începând cu 1 martie, dar Guvernul Orban a emis o OUG pentru a proroga termenul din cauza lipsei de bani.

Partidul Social Democrat a respins soluția rațională, a declarat premierul Ludovic Orban. De altfel, premierul a amintit faptul că bugetul de la acest moment nu permite dublarea alocațiilor pentru copii.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor a sugerat că cei care au votat în Parlament pentru dublarea alocațiilor să-și doneze o parte din venituri pentru a finanța această dublare.

„O decizie pe care am luat-o la începutul anului, pentru că știam că vor începe cu astfel de măsuri populiste în 2020, a fost aceea de a îngheța salariile demnitarilor, inclusiv ale parlamentarilor, dar să știți că nu au ajuns resursele. Poate ar putea unii dintre ei să mai doneze din venituri, să putem să avem la buget mai mulți bani. Cei care au votat să facă acest efort, atunci ar fi un demers credibil”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu aruncă bomba: Donații pentru dublarea alocațiilor!

Ministrul spune că banii pentru majorarea alocațiilor cu 20% nu au fost niciodată la buget, dar Guvernul a reușit să găsească resursele necesare.

Citiți și:

Florin Cîțu aruncă bomba: Donații pentru dublarea alocațiilor!

×
Subiecte în articol: alocaţii Marcel Ciolacu

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close