Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "De astăzi, actul sexual cu un copil sub 16 ani este viol" | Legea a fost adoptată de Camera Deputaților

Marcel Ciolacu: "De astăzi, actul sexual cu un copil sub 16 ani este viol" | Legea a fost adoptată de Camera Deputaților

Deputații au adoptat, astăzi, proiectul prin care orice act sexual cu un minor sub 16 ani este incriminat ca viol.

Marcel Ciolacu: "De astăzi, actul sexual cu un copil sub 16 ani este viol" | Legea a fost adoptată de Camera Deputaților
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    28 Iun 2023   •   16:25

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 şi a Legii nr. 135/2010. Propunerea legislativă stabileşte că vârsta consimțământului sexual este ridicată de la 14 la 16 ani, iar infracțiunea de viol asupra unui minor va fi incriminată distinct, la fel şi cea de agresiune sexuală săvârșita asupra unui minor.

Anunţul a fost făcut şi de Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

"De astăzi, actul sexual cu un copil sub 16 ani este viol. Niciun agresor sexual al unui minor nu mai poate scăpa de răspundere dând vina pe victimă!

Citeşte şi: Gabriela Firea, despre fenomenul îngrijorător al mamelor minore: "De astăzi, fetele din România sunt mai protejate"

Legea prevede clar că minorul sub 16 ani #nu are capacitatea de a-și exprima un consimțământ valid în cazul unui raport sexual cu un adult.

Subiectivismul penal de până acum este înlocuit de o normă clară astfel încât niciun agresor nu va mai putea invoca ”acordul” victimei minore sau ”provocarea” acesteia, ci el va fi violator și va răspunde pentru fapta sa", scrie Marcel Ciolacu pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu agresor viol copii PSD
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close