Antena 3 CNN Politică Marko Attila: A fost cea mai grea decizie a vieţii mele să demisionez din funcţia de deputat

Marko Attila: A fost cea mai grea decizie a vieţii mele să demisionez din funcţia de deputat

Marko Attila: A fost cea mai grea decizie a vieţii mele să demisionez din funcţia de deputat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Apr 2015   •   17:36

Marko Attila, în cazul căruia Camera Deputaţilor a amânat miercuri discutarea raportului privind cererea de încuviinţare a arestării preventive, scrie, pe Facebook, că a fost cea mai grea decizie a vieţii sale să demisioneze din funcţia de deputat.

 
"Azi am demisionat din funcţia de deputat. A fost cea mai grea decizie a vieţii mele să mă retrag de bunăvoie şi nevinovat din munca pentru care mi-am dedicat întreaga viaţă", a scris Marko Attila, miercuri după-amiază, pe pagina sa de Facebook.
 
Camera Deputaţilor a amânat, miercuri, cu o săptămână, discutarea raportului privind cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila până când cererea de demisie a acestuia din Parlament va fi depusă în original.
 
Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anunţat, în plen, că cererea de demisie a deputatului UDMR Marko Attila a fost depusă la Biroul Permanent în copie şi, juridic, nu poate fi luată în considerare. 
 
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat luni cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila, cu privire la reţinere fiind înregistrate 17 voturi "pentru", un vot "împotrivă", o abţinere şi un vot nul, iar cu privire la arestare 16 voturi "pentru", unul "împotrivă" şi un vot nul.
 
Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a trimis, săptămâna trecută, la Comisia juridică a doua cerere de încuviinţare a arestării preventivă a deputatul UDMR Marko Attila.

Deputatul Marko Attila nu mai beneficiază de imunitatea parlamentară începând din 3 decembrie 2014, atunci când colegii săi au încuviinţat arestarea preventivă a deputatului UDMR, în dosarul de corupţie al fostului procuror şef al DIICOT, Alina Bica, privind despăgubirea de la ANRP pentru un teren supraevaluat.
 
În noiembrie 2014, deputatul UDMR Marko Attila a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, într-un alt dosar privind restituirea unor imobile.
 

×
Subiecte în articol: Marko Attila
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close