Moldovan: PSD are somaţii şi procese pentru plata datoriilor, dar un partid nu intră în faliment

03 Mai 2010   •   17:08
Moldovan: PSD are somaţii şi procese pentru plata datoriilor, dar un partid nu intră în faliment
sediu PSD

PSD a primit somaţii de plată şi are procese pentru neachitarea datoriilor mai vechi, dar nu se pune problema intrării în stare de insolvenţă ca partid, a susţinut luni, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Radu Moldovan. El a evitat să intre în detalii, susţinând că nu dispune de o situaţie "foarte clară" cu privire la firme care au făcut aceste somaţii de plată sau au intentat procese.
"Sunt întrebări foarte tehnice. Somaţii avem. Avem şi procese pentru datorii care sunt mai vechi. În momentul de faţă, eu nu am o situaţie foarte clară - câte firme au făcut somaţii de plată sau câte procese" a declarat Moldovan.
El a precizat că PSD desfăşoară în acest moment un audit intern, care se va finaliza în circa o lună şi care are drept scop verificarea facturilor existente cu serviciile prestate. Există posibilitatea ca acest audit să fie dublat de unul extern.
"E un audit care se desfăşoară în interiorul partidului. La finalul acestui audit va exista o discuţie dacă va trebui dublat de un audit extern sau rămânem la varianta acestui audit intern", a spus Moldovan.
PSD va discuta şi despre o eşalonare a datoriilor şi se va ocupa ca acestea să fie achitate. "Partidele nu intră în faliment. PSD e departe de această situaţie. Vom găsi soluţii pentru a le plăti", a spus purtătorul de cuvânt al PSD.
De altfel, prima măsură pentru plata datoriilor a constat în limitarea chelturililor.
"Nu mai cheltuim nimic în plus faţă de banii pe care îi avem la dispoziţie din alocarea bugetară care se face la partid şi din cotizaţiile care se încasează de la membri. În momentul de faţă, PSD nu mai produce datorii. S-a redus organigrama, telefoanele", a arătat Moldovan.
El a recunoscut că PSD are de plătit o chirie de 300 de milioane de lei vechi pe lună la sediul central la PSD, situaţie datorată fostului guvern liberal care a făcut o serie de modificări ale legii.
"Sunt convins că sunt restanţe, dar nu pot să vă spun că sunt un număr de ani de când sunt restanţe" a mai spus Moldovan referindu-se la datoriile PSD către RAPPS. Potrivit însă unor surse social-democrate, PSD nu a mai plătit chiria datorată RA-APPS de circa patru ani.
Antena3.ro

Parteneri
x close