Antena 3 CNN Politică Moţiunea de cenzură a opoziţiei pe modificarea Codului Muncii, depusă marţi la Parlament

Moţiunea de cenzură a opoziţiei pe modificarea Codului Muncii, depusă marţi la Parlament

Moţiunea de cenzură a opoziţiei pe modificarea Codului Muncii, depusă marţi la Parlament
Sursa foto: Foto: INTACT Images
08 Mar 2011   •   14:16

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că parlamentarii opoziţiei vor depune în aceeaşi zi, la Parlament, moţiunea de cenzură a PSD, PNL şi PC pe marginea angajării răspunderii Guvernului pe legea de modificare a Codului Muncii, conform Agerpres.

„Am finalizat textul moţiunii pentru că era important să vedem ce amendamente a mai admis Guvernul şi, practic, cred că astăzi suntem pregătiţi s-o depunem. Avem numărul de semnături, va fi votată de toţi parlamentarii Uniunii Social Liberale, adică PSD şi PNL şi PC. Ceea ce cred că este cel mai important, chiar dacă se vorbeşte mai puţin, este faptul că este prima dată când o moţiune de cenzură are şi un proiect alternativ”, a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că opoziţia a înregistrat deja la Parlament proiectul de modificare a Codului Muncii, modificări discutate cu patronatele şi cu sindicatele.

Întrebat ce şanse are moţiunea de cenzură, Ponta a precizat că pe acest subiect trebuie întrebaţi colegii parlamentari de la putere.

În ceea ce priveşte absenţa parlamentarilor opoziţiei din plenul Parlamentului la momentul angajării răspunderii Guvernului, Ponta a invocat refuzul puterii de a avea un dialog cu opoziţia şi cu restul societăţii.

El a adăugat că nu crede că premierul ar putea fi schimbat până la dezbaterea moţiunii de cenzură, fiindcă acest lucru ar însemna că angajarea ar rămâne fără obiect.

Întrebat dacă opoziţia va discuta cu parlamentarii UNPR pentru susţinerea moţiunii de cenzură, Ponta a menţionat că 'UNPR înseamnă PDL'.

„Am lăsat oameni, nu mai naivi, ci mai încrezători decât sunt cei de la sindicate, să încerce să-i convingă. Aţi văzut rezultatul. Câţiva au dosare penale, domnul Şerban Mihăilescu şi ceilalţi, alţii au funcţii şi bani. N-o să-şi dea nici dosarele penale, nici funcţiile şi banii pentru un vot. Să nu ne facem iluzii, să fim realişti”, a conchis preşedintele PSD.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close