Antena 3 CNN Politică Nicușor Dan: Domnul Grindeanu nu a înțeles nimic din ceea ce sute de mii de români i-au cerut în stradă. Acest Guvern ar trebui să plece

Nicușor Dan: Domnul Grindeanu nu a înțeles nimic din ceea ce sute de mii de români i-au cerut în stradă. Acest Guvern ar trebui să plece

Nicușor Dan: Domnul Grindeanu nu a înțeles nimic din ceea ce sute de mii de români i-au cerut în stradă. Acest Guvern ar trebui să plece
05 Feb 2017   •   12:22

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, solicită Executivului abrogarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale şi retragerea proiectului de lege privind graţierea din Parlament.

El s-a declarat "surprins neplăcut" de declaraţia făcută sâmbătă de premierul Sorin Grindeanu, afirmând că şeful Executivului ''nu şi-a recunoscut greşeala uriaşă pe care a făcut-o şi a pasat responsabilitatea către ministrul Justiţiei''.

"De asemenea, domnul Grindeanu a continuat să mintă spunând că atât OUG cât şi proiectul legii graţierii izvorăsc din decizii ale CCR. Acele decizii ale CCR trebuie evident să fie puse în acord cu Codul penal, dar ele au foarte foarte puţin de-a face cu ceea ce s-a făcut prin cele două acte normative. Domnul Grindeanu, de asemenea, a propus ca domnia sa să discute cu partidele politice despre modificarea celor două proiecte de acte normative pornind de la forma lor actuală, ceea ce înseamnă că nu a înţeles absolut nimic din ceea ce sutele de mii de români au cerut în stradă. Cerem primului ministru şi guvernului Grindeanu abrogarea OUG privind modificarea Codului penal şi Codului de procedură penală şi cerem retragerea, pentru că poate să o facă, a proiectului de lege privind graţierea de la dezbaterea din Parlament, pentru că proiectul legii graţierii, ca şi OUG care modifică Codurile penale, sunt fundamental viciate şi ele pornesc de la nevoile unui grup de oameni politic corupţi şi nu de la nevoile societăţii", a afirmat Nicuşor Dan, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Nicuşor Dan şi-a exprimat respectul pentru românii care au ieşit în stradă, pentru a apăra valorile fundamentale ale democraţiei şi ale satatului de drept.

"Faptul că guvernul se pregăteşte să dea înapoi, este meritul lor şi ceea ce s-a întâmplat zilele astea va rămâne, cred, de acum încolo în conştiinţa politicienilor care se pregătesc sau au de gând să facă acelaşi tip de lucruri. Domnul Grindeanu cred că trăieşte într-o altă realitate atunci când spune că votanţii PSD susţin ceea ce a făcut guvernul. Nu cred că votanţii PSD doresc eliberarea politicienilor corupţi din Bucureşti şi întreruperea dosarelor penale ale politicienilor corupţi. Cred că votanţii PSD doresc şi ei o Românie în care legea se respectă, în care cine greşeşte plăteşte", a punctat preşedintele USR.

Liderul USR a mai spus că, în cazul în care premierul nu trimite cererea de retragere a proiectului de lege privind graţierea din Parlament, parlamentarii Uniunii vor cere luni, la Biroul permanent al Senatului, revenirea asupra calendarului de dezbateri a acestui proiect de lege, astfel încât acesta să fie abrogat în regim de urgenţă de către Parlament în săptămâna care urmează.

"După aceea, toate acele decizii ale Curţii Constituţionale şi coroborarea lor cu prevederile Codurilor penale trebuie făcută într-o dezbatere aşezată în Parlament pornind de la zero, nu de la aceste texte profund viciate", a completat Nicuşor Dan.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close