Antena 3 CNN Politică Orban, după ce și-a depus mandatul: România are Guvern, echipa guvernamentală își face datoria

Orban, după ce și-a depus mandatul: România are Guvern, echipa guvernamentală își face datoria

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că România are Guvern, iar echipa guvernamentală își face datoria cu profesionalism și dedicare, după ce și-a depus mandatul de premier desemnat, marți seară, în urma unei discuţii de o oră şi jumătate cu președintele Klaus Iohannis.

Orban, după ce și-a depus mandatul: România are Guvern, echipa guvernamentală își face datoria
Sursa foto: Foto: Gov.ro
26 Feb 2020   •   13:33

”România are guvern. Chiar dacă sunt premier interimar, echipa guvernamentală își face datoria cu profesionalism și dedicare și rezolvă toate problemele care trebuie rezolvate la nivel guvernamental”, a anunțat Orban.

Orban, despre delegația PNL la Cotroceni

”În ceea ce privește componența delegației care va reprezenta PNL la consultările de la Cotroceni, echipa va fi formată din președintele partidului, subsemnatul, prim-vicepreședinții Rareș Bogdan, Raluca Turcan, respectiv Iulian Dumitrescu, și secretarul general al PNL, Robert Sighiartău. Mandatul delegației este foarte simplu. Are mandat deplin de a purta discuții cu președintele Iohannis iar PNL va susține decizia care va rezulta în urma consultărilor dintre delegația PNL și președintele României”, a mai spus Ludovic Orban.

Orban, despre viitorul premier

”Am văzut atâtea nume de posibili premieri, așteptați decizia președintelui”, a fost răspunsul lui Ludovic Orban, la întrebările jurnaliștilor cu privire la o eventuală numire în fruntea Palatului Victoria.

Orban, despre decizia de a-și depune mandatul de premier

”Practic, eu am depus mandatul care mi-a fost încredințat de președintele României ca urmare a nefinalizării procedurii de învestire în termenul prevăzut de regulamentul celor două Camere. M-am prezentat în data de 10 cu lista membrilor guvernului, cu programul de guvernare (...) miniștrii au făcut față cu brio audierilor maraton, nu s-a reușit finalizarea procedurii în termenul de 15 zile datorită boicotului parlamentarilor PSD care nu s-au prezentat la lucru. Au chiulit de la ședința de plen la care trebuia să aibă loc votul de învestitură. Am depus mandatul pentru a permite reluarea procedurii”, a spus Ludovic Orban.

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close