Antena 3 CNN Politică Parlamentari români, în vizorul unei grupări de spionaj a Chinei | FBI a demarat o anchetă de amploare

Parlamentari români, în vizorul unei grupări de spionaj a Chinei | FBI a demarat o anchetă de amploare

Este anchetă de amploare. Trei parlamentari români au fost ținta hackerilor chinezi vânați de FBI. Gruparea APT 31 acționează prin mail-uri false prin care reușește să aibă acces la informații confidențiale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mar 2024   •   12:10

Acronimul APT vine de la Advanced Persistent Threat (amenințare persistentă avansată). Compania producătoare de antiviruși Karspesky definește APT ca pe o amenințare persistentă avansată care folosește tehnici de hacking continue, clandestine și sofisticate pentru a obține acces la un sistem și a rămâne în interior pentru o perioadă prelungită de timp, cu consecințe potențial distructive. 

Potrivit rechizitorului întocmit de Departamentul de Justiție împotriva celor șapte hackeri chinezi, grupul APT 31 a făcut parte dintr-un program de spionaj cibernetic condus de Departamentul de Securitate de Stat Hubei al Ministerului Securității d Stat chineze, situat în orașul Wuhan, China. 

"Statele Unite au acuzat șapte hackeri chinezi de conspirație și fraudă cibernetică, ca parte a unei operațiuni cibernetice condusă de Beijing de 14 ani.  

Ce înseamnă  APT 31? Sunt acele grupări care sunt sponsorizate de Guverne pentru a identifica vulnerabilități în sistemele informatice și pentru a ataca diverse puncte pentru a obține informații confidențiale.

Metoda de atac sunt mesaje trimise pe mail. Aceste grupări știu cum să construiască aceste mail-ui cu link-uri pe care cineva să dea click și astfel să obțină date confidențiale", a declarat Mădălin Dumitru, CEO Cyber Smart Defence

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close