Antena 3 CNN Politică Paşii PNL spre ?normalitate?: Căderea Guvernului Boc, altă majoritate şi suspendarea preşedintelui Băsescu

Paşii PNL spre ?normalitate?: Căderea Guvernului Boc, altă majoritate şi suspendarea preşedintelui Băsescu

Paşii PNL spre ?normalitate?: Căderea Guvernului Boc, altă majoritate şi suspendarea preşedintelui Băsescu
Sursa foto: Varujan Vosganian
24 Mai 2010   •   15:52

PNL crede că singura soluţie spre normalitate politică şi guvernamentală o reprezintă o strategie în trei paşi: susţinerea unei moţiuni de cenzură cu Guvernul Boc debarcat ca finalitate, crearea unei noi majorităţi în legislativ alta decât cea actuală prin organizarea de alegeri anticipate în toamnă, pentru instalarea unui nou executiv care să nu mai fie ?o ameninţare pentru securitatea financiară a românilor şi pentru echilibrul puterilor în stat? şi, în fine, a treia etapă, cea a unei noi încercări de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu din funcţie, pornind de la această posibilă nouă majoritate parlamentară şi de la opinia publică actuală.

?Modul în care Traian Băsescu înţelege să se amestece între puterile statului şi să le submineze . Modul în care a lansat Traian Băsescu acest program l-a descalificat. În acest moment opţiunea noastră este legată de moţiunea de cenzură ce va urma asumării răspunderii. În legătură cu opinia publică puteti observa reacţia pe care au oameni în faţa acestor măsuri priprite şi mecanice. În săptămânile care vor urma riscăm ca această stare de nelinişte socială s-ar putea să ajungem la dezordine socială şi la blocarea instituţiillor statului. De aceea este nevoie în acest an de o cotitură politică majoră cu primul passchimbarea guvernului Boc, crearea unei alte majorităţi parlamentare şi al treilea să fie suspendarea presedintelui? a declarat pentru Antena 3, vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian.
Vosganian a explicat că totul va depinde votarea moţiunii de cenzură. El a avertizat PSD să nu mai dea dovadă de propagandă demagogică şi electorală prin acest demers.

?Sunt paşi obligatorii pentru că este nevoie de o majoritate parlamentară care să-şi asume acest obiectiv. Este limpede că Traian Băsescu şi Emil Boc în loc să fie granţii sunt o ameninţare in loc şi pentru securiattea financiară a românilor şi pentru echilibrul puterilor în stat. Unii vor spune: dar nu e timp ca să salvăm economia, dar eu cred că tocmai asta ar fi soluţia? a mai spus Vosganian.

Vicepreşedintele PNL a admis că fără o noua majoritate politică în Parlament nu se poate vorbi de iniţierea supendării preşedintelui ţării din funcţie.

?Ar fi un demers care altfel nu ar avea finalitate. Nu e momentul să ne punem acum în slujba unor cauze pierdute? a atrsa atenţia Vosganian, condiţionând demersul de suspendare de ?finalitatea primului demers, căderea guvernului, urmând apoi negocierea unui nou guvern care să nu mai schimbe tot şi constituţia şi sistemul de vot şi care să asigure gestionarea unor alegeri corecte în toamna acestui an?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close