Antena 3 CNN Politică PDL rămâne cu cele trei posturi în BP al Senatului. "Nu am acceptat, ci am fost obligaţi", susţine Rădulescu

PDL rămâne cu cele trei posturi în BP al Senatului. "Nu am acceptat, ci am fost obligaţi", susţine Rădulescu

PDL rămâne cu cele trei posturi în BP al Senatului. "Nu am acceptat, ci am fost obligaţi", susţine Rădulescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    04 Sep 2012   •   13:19

Liderul grupului PDL din Senat, Cristian Rădulescu, a declarat, marţi, că democrat-liberalii au primit trei posturi în Biroul Permanent al Senatului, lucru cu care nu sunt de acord, dar îl acceptă pentru a nu se ajunge la blocarea activităţii instituţiei.

"Nu am acceptat, ci am fost obligaţi (să acceptăm cele trei funcţii - n.r.). Faţă de acest abuz, ori escaladăm criza şi blocăm lucrările la Senat, ori mergem mai departe, către normalitate. Cineva trebuie să meargă spre normalitate. Am decis să rămânem cu cele trei posturi în Biroul Permanent al Senatului", a spus Cristian Rădulescu, potrivit Mediafax.

Biroul Permanent al Senatului a anunţat, marţi, în ultima şedinţă dinaintea convocării plenului în noua sesiune parlamentară, repartizarea pe grupuri senatoriale a funcţiilor în viitoarea conducere a acestui for, PDL-ului urmând să îi revină un post de vicepreşedinte şi două de secretar.

"La vicepreşedinţi - PSD, PNL, UNPR, PDL, la secretari - două posturi PSD, două posturi PDL, la chestori - două posturi PSD, un post PNL şi un post UDMR", a precizat  vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD).

PDL a anunţat, astăzi, că ar putea să renunţe la funcţiile din Biroul Permanent al Senatului, după ce negocierile au eşuat din nou.

Deschiderea sesiunii parlamentare la Senat, programată pentru luni, a fost amânată din cauza eşecului în negocierile dintre putere şi opoziţie pentru repartizarea funcţiilor în Biroul Permanent. PDL susţine ca raportul putere-opoziţie în Biroul Permanent să fie 8 la 5, în timp ce USL susţine să fie 9 la 4.


×
Subiecte în articol: pdl
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close