Antena 3 CNN Politică PNL, AP şi PNŢCD lansează platforma program a polului politic de centru-dreapta

PNL, AP şi PNŢCD lansează platforma program a polului politic de centru-dreapta

PNL, AP şi PNŢCD lansează platforma program a polului politic de centru-dreapta
08 Sep 2007   •   12:11

Polul politic de centru-dreapta prinde contur. Liderii PNL, ai Acţiunii Populare şi cei ai PNŢCD au lansat astăzi, la Timişoara, platforma-program care va sta la baza proiectului politic. La eveniment a participat preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele AP, Emil Constantinescu şi liderul ţărănist, Marian Miluţ. Liderul PNL a vorbit despre necesitatea unei Legi a lustraţiei şi a criticat tentativele de confiscare a valorilor dreptei. Legea lustraţiei este necesară pentru a se bate cu ?lumea comunistă", iar Parlamentul ar trebui să promoveze această lege a afirmat preşedintele PNL.

Liderul PNL a spus că Proclamaţia de la Timişoara a avut un caracter profund anticomunist şi că trebuie să stea la baza Legii lustraţiei. Premierul a apreciat că este nevoie de o Lege a lustraţiei care să separe clar perioada comunistă de România de astăzi. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a amintit, fără a nominaliza direct, că încercarea preşedintelui Traian Băsescu de condamnare a comunismului a avut la bază raţiuni pur demagogice.

Liderul liberal s-a pronunţat pentru consolidarea dreptei şi şi-a exprimat disponibilitatea pentru a prelua propunerile care vor duce la crearea unui pol de dreapta puternic în România.

Antena 3

×
Parteneri
Alertă majoră: Drogul care omoară copiii a fost depistat în România
x close