Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, cerinţă de ultim moment legată de prezenţa miniştrilor PNL în guvernul lui Marcel Ciolacu

Klaus Iohannis, cerinţă de ultim moment legată de prezenţa miniştrilor PNL în guvernul lui Marcel Ciolacu

Planurile liberalilor pare că sunt date ușor, ușor peste cap, după ce Klaus Iohannis ar fi dat o nouă directivă legat de rotativa guvernamentală.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iun 2023   •   21:32

Potrivit surselor Antena 3 CNN,  preşedintele Klaus Iohannis ar fi cerut ca şefii PNL să nu fie miniștrii în guvernul lui Marcel Ciolacu. 

Se așteaptă următoarea discuție din coaliție legat de împărțirea ministerelor și atunci ne vom da exact seama.

Însă, din ce spun surse liberale, la ultima discuție pe care au avut-o cei din conducerea partidului cu președintele României, acesta le-a interzis celor șase din conducerea partidului, însemnând Nicolae Ciucă, secretarul general, adică Lucian Bode, plus cei patru prim-vicepreședinți să nu facă parte din guvern și în perioada următoare să se ocupe de partid să crească din nou Partidul Național Liberal având în vedere efectele guvernării, efectele negative care s-au răsfrânt asupra partidului în această perioadă și având în vedere că mai este un an și mai puțin de jumătate până la viitoarele alegeri, ar trebui ca aceștia să se ocupe de creșterea partidului până în toamna viitoare.

Însă această atitudine a președintelui României nu a fost primită foarte bine în interiorul partidului, la nivelul conducerii partidului.

Mai exact, aceștia încearcă totuși să îl determine pe președinte, măcar o parte dintre cei din conducere, să poată face parte din viitorul guvern, însă e puțin probabil să reușească acest lucru.

La viitoarele discuții pe împărțirea ministerelor vom vedea exact cine va face parte din rândul liberalilor în viitorul guvern condus de Marcel Ciolacu.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close