Antena 3 CNN Politică Ponta: Băsescu devine principalul adversar al aderării României la Schengen

Ponta: Băsescu devine principalul adversar al aderării României la Schengen

Ponta: Băsescu devine principalul adversar al aderării României la Schengen
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    26 Feb 2013   •   20:47

În urma declaraţiilor făcute de preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a constatat că principalul adversar al aderării României la Schengen devine chiar Traian Băsescu.

"El este cel care îşi doreşte cel mai tare să nu mai intrăm în Schengen şi văd că în fiecare zi găseşte motive pe care le sugerează partenerilor noştri europeni pentru a nu fi primiţi în Schengen", a afirmat liderul USL, marţi seară, după vizita oficială efectuată la Copenhaga.

"În timp ce eu merg şi vorbesc cu şefii de Guvern şi am din partea lor declaraţii de susţinere(...), preşedintele tot caută motive să nu fim primiţi", a spus Ponta.


Danemarca asigură România că poate conta pe sprijin pentru integrarea în Schengen

Premierul susţine că relaţia de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu funcţionează în continuare, în pofida ultimelor afirmaţii ale şefului statului.
   
"Ea funcţionează, pentru că noi stabilim un singur lucru: că fiecare, preşedinte şi prim-ministru, îşi îndeplineşte atribuţiile sale constituţionale. Din punctul de vedere al presei româneşti, coabitare înseamnă să ne lăudăm şi să ne gratulăm în fiecare zi. Nu, din punct de vedere instituţional, până astă seară inclusiv, preşedintele Băsescu nu a făcut absolut nimic care să încalce atribuţiile constituţionale ale Guvernului şi eu nu am făcut nimic care să încalce atribuţiile constituţionale ale preşedintelui. Că spun că suntem prost reprezentaţi în Consiliul European e o realitate, dar dacă aşa a decis Curtea Constituională, merge preşedintele până când va exista o altă decizie", a declarat premierul.

Băsescu iese la atac: Liderii puterii au încercat să utilizeze scrisoarea pentru a ascunde un eventual eşec

Citeşte şi:

Antonescu: Traian Băsescu îndeamnă la încălcarea legii

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close