Antena 3 CNN Politică Ponta despre şedinţa CES: Băsescu încearcă să facă opoziţia "părtaşă" la măsurile de austeritate

Ponta despre şedinţa CES: Băsescu încearcă să facă opoziţia "părtaşă" la măsurile de austeritate

Ponta despre şedinţa CES: Băsescu încearcă să facă opoziţia "părtaşă" la măsurile de austeritate
Sursa foto: Victor Ponta
17 Mai 2010   •   13:19

Social-democraţii nu participă la şedinţa CES unde se discută măsurile asumate de Guvern cu FMI, deoarece preşedintele Băsescu încearcă să facă opoziţia "părtaşă" la măsurile de austeritate, declarat luni, preşedintele PSD, Victor Ponta. Lideul social-democrat a solicitat ca pensiile şi salariile militarilor, medicilor, profesorilor şi magistraţilor să nu fie atinse de măsurile propuse de preşedinte şi de guvern. În schimb, el propune ca bugetul Preşedinţiei, al parlamentului, al Guvernului să fie redus cu până la 50%, inclusiv salariile parlamentarilor, sumele forfetare şi cheltuielile de bunuri şi servicii.
"Salariile şi pensiile să nu fie atinse de măsurile propuse de guvern, inclusiv cele ale pensionarilor care se înscriu sub acea limită de 1000 de RON, salariile militarilor, medicilor, profesorilor şi magistraţilor să nu fie atinse de măsurile propuse de preşedinte şi de guvern. În schimb, bugetul Preşedinţiei, al parlamentului, al Guvernului să fie redus cu până la 50%, inclusiv salariile parlamentarilor, sumele forfetare şi cheltuielile de bunuri şi servicii. În măsura în care toate aceste reduceri făcute de la structurile centrale nu sunt suficiente, putem discuta inclusiv cu guvernul cu cei de la putere pentru a găsi noi formule prin care să se facă noi reduceri la cheltuielile bugetare, dar totul în ideea şi scopul de a nu fi atinse pensiile şi salariile militarilor, profesorilor, medicilor şi magistraţilor", a declarat Ponta.
În ceea ce priveşte refuzul PSD de participa la şedinţa CES de la această oră, Ponta a explicat că nu va participa deoarece ?e o propunere anormală prin care puterea încearcă să ne aducă la dialog, când dialogul nu mai are rost", iar preşedintele Traian Băsescu încearcă să faca "partaşă" opoziţia la măsurile impopulare.

El a precizat că, dacă nu sunt suficiente fondurile rezultate din diminuarea bugetelor Preşedinţiei, Parlamentului, Guvernului, ministerelor şi autorităţilor centrale, se poate discuta cu Guvernul pentru noi formule de reduceri, totul fiind făcut în ideea de a nu fi atinse pensii şi salarii.

Ponta a spus, totodată, că social-democraţii au mandat de la partid în Birourile Permanente ale Camerelor să susţină luni şi marţi aceste reduceri drastice şi să prezinte opiniei publice date şi cifre.

Victor Ponta a spus că la cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastaase, sunt zece persoane angajate din bani publici, în timp ce la Biroul de Relaţii Publice sunt angajate 43 de persoane.

Liderul PSD a arătat că le-a cerut colegilor de la Cameră, dar şi preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, să solicite date concrete despre angajaţi, astfel încât reducerile de până la 50% să fie făcute echitabil.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close