Antena 3 CNN Politică Ponta, scrisoare pentru opoziţie. Premierul cere liderilor partidelor româneşti din PPE să o susţină pe Creţu

Ponta, scrisoare pentru opoziţie. Premierul cere liderilor partidelor româneşti din PPE să o susţină pe Creţu

Ponta, scrisoare pentru opoziţie. Premierul cere liderilor partidelor româneşti din PPE să o susţină pe Creţu
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    11 Sep 2014   •   13:22

Premierul Victor Ponta cere sprijinul opoziţiei pentru validrea Corinei Creţu în postul de comisar european. Şeful Executivului a transmis liderilor PNL, PDL, UDMR şi PMP, membri ai Partidului Popularilor Europeni, o scrisoare prin care face apel ca la dezbaterile din Parlamentul României, cât şi din Parlamentul European, aceştia să o susţină pe Corina Creţu la funcţia de comisar pentru politici regionale.

 
"Sunt convins că un astfel de demers este în interes naţional şi cred că acum avem ocazia să arătăm dacă suntem uniţi (..). Putem avea cu toţii de câştigat ca ţară şi naţiune!", a spus Ponta.

Ponta aminteşte totodată că portofoliul de comisar pentru politica regională este unul de mare prestigiu şi responsabilitate, iar atribuirea acestuia Corinei Creţu reprezintă un succes pentru ţara noastră şi un semn al importanţei care i se acordă României în cadrul Uniunii Europene. 
 
Comisia Europeană a prezentat oficial, miercuri, componenţa Executivului european propus de Jean Claude Juncker, în care Corina Creţu este comisar european pentru Politică Regională.
 
Corina Creţu va fi audiată de Comisia REGI (Dezvoltare Regională) a Parlamentului European.
 
În componenţa comisiei se află 13 europarlamentari din PPE şi 12 din PES, printre care şi Victor Boştinaru.
 
Alţi 13 europarlamentari populari sunt membri supleanţi, printre care Iuliu Winkler, şi 12 socialişti, printre care Viorica Dăncilă şi Dan Nica.
 
Avizul dat de comisiile de specialitate este unul facultativ, astfel că o persoană avizată negativ se poate prezenta la votul din plen, care se dă pentru întreaga Comisie, nu pe fiecare comisar în parte.
 
Potrivit unui comunicat postat pe site-ul PE, aceste audieri vor începe la sfârşitul lunii septembrie, iar în octombrie Legislativul European va vota întreaga Comisie, pentru ca aceasta să-şi poată începe activitatea la 1 noiembrie.
 
Portofoliul repartizat Corinei Creţu gestionează politicile regionale la nivelul întregii Uniuni, gestionând un buget de 351 miliarde de euro.

LISTA comisarilor europeni şi portofoliile pentru 2014-2019. România, reprezentată de Corina Creţu

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close