Antena 3 Politică Ponta susţine că Guvernul nu continuă programul lui Boc şi că "cine nu are multă treabă" stă la TV

Ponta susţine că Guvernul nu continuă programul lui Boc şi că "cine nu are multă treabă" stă la TV

de M.Z.    |    30 Apr 2013   •   15:42

Guvernul nu continuă programul economico-social început de Cabinetul Boc, ci, dimpotrivă, iar cine susţine contrariul şi se laudă cu rezultatele actuale "nu are foarte multă treabă" şi stă la televizor, a spus premierul Victor Ponta.

"Nu ştiu cine se laudă acum cu marile rezultate. Eu cred că am preluat şi am venit după o guvernare coruptă şi incompetentă şi dacă - iată, se împlineşte un an săptămâna viitoare - am avut nişte succese importante, dacă am reuşit... că ni se spunea că am continuat ce a făcut Boc, eu nu ţin minte, dimpotrivă", a declarat Ponta, în şedinţa de guvern de marţi.

Şeful Executivului a enumerat mai multe măsuri pe care le-a luat actualul guvern şi care arată elocvent, în opinia sa, că actualul Executiv nu continuă traiectoria programului fostei guvernări, precizând în acest context că el a reîntregit salariile şi pensiile diminuate în perioada fostei puteri, a deblocat programele europene blocate de foştii miniştri, a plătit subvenţii în agricultură şi a stopat "jafurile" depistate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Poşta Română, Hidroelectrica şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.

"Tot ce jefuia Boc şi cu ai lui, noi am oprit, aşa încât nu ştiu exact în ce continuăm. Nu continuăm în nimic, dimpotrivă. Am schimbat lucrurile în bine şi asta trebuie să facem de acum încolo", a spus Ponta.

El a mai adăugat că similitudini de acest gen sunt făcute doar de cine nu are treabă şi stă la televizor.

"Discuţii la televizor. Cine n-are foarte multă treabă poate să stea la televizor. Noi avem foarte multe lucruri de făcut în continuare şi vom fi evaluaţi după rezultatele nostre la guvernare", le-a spus premierul miniştrilor prezenţi la şedinţa Executivului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, referindu-se la situaţia economică a României, că "nava e la cheu, în port sigur", el mulţumind pentru că s-a ajuns aici guvernelor Boc, Ungureanu şi Ponta.

Luni, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că preşedintele Traian Băsescu se ocupă de "rescris istoria", însă Guvernul Boc rămâne "cel mai incompetent şi corupt", precizând că eforturile USL trebuie concentrate asupra guvernării.

La rândul său, fostul premier Emil Boc a declarat că "primul incompetent" este actualul prim-ministru, "un mincinos şi un mare demagog", care a făcut parte din Executivul pe care îl critică.×
Subiecte în articol: Victor Ponta

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close